U sud sipajte šećer i na vatri ga karamelizujte. Dodajte 350 ml toplog mleka i kuvajte dok se šećer ne istopi. U drugi sud sipajte 200 ml hladnog mleka, gustin i 2 kesice pudinga. Umutite da nema grudvica. Zatim, neprekidno mešajući varjačom, u sud sa karamel mlekom sipajte mleko sa pudingom. Skuvajte fil, zatim prebacite u drugi sud.
Stavite prianjajuću foliju direktno na fil i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Mikserom umutite margarin i šećer u prahu, a onda postepeno dodajte ohlađeni fil. Fil podelite na sedam delova.
Prefilujte sve rozen kore sem poslednje. Ostavite da se kolač ohladi i stegne.
Za dekoraciju istopite crnu čokoladu sa dve kašike ulja, a belu sa jednom. Crnom čokoladom prelijte gornju koru, a belu sipajte u poslastičarsku kesu i povlačite bele linije. Čačkalicom povlačite naizmenično linije levo pa desno, provlačeći kroz crnu i belu čokoladu. Ostavite da se ohladi i stegne, a onda isecite na štanglice.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači