Flag

Rozen kore

Neto količina: 430 gram

Dr. Oetker Rozen kore su posne i već spremne za filovanje. Dovoljno je samo da izaberete recept za pripremu omiljenog klasika.

Priprema

Potrebno za fil: 300 g šećera, 150 ml vode, 250 g margarina, 400 g mlevenih oraha. Potrebno za glazuru: 250 g šećera u prahu, 4 kašike (50 ml) mlake vode, 1 crvena Dr. Oetker Boja za kolače u gelu. Pripema fila: Odmeriti i sipati u šerpu 300 g šećera i 150 ml vode. Uz neprestano mešanje zagrejati do ključanja, kuvati oko 3 minuta. Dodati 250 g margarina (sobne temperature) i mešati dok se ne rastopi. Skloniti sa šporeta. Dodati 400 g mlevenih oraha i sve dobro izmešati. Vrućim filom ravnomerno premazati sve kore, osim poslednje. Prekriti folijom, staviti u frižider i pritisnuti. Posle par sati ili sutradan tortu preliti glazurom. Priprema glazure: U odgovarajuću posudu sipati 250 g šećera u prahu, dodati 4 kašike (50 ml) mlake vode i dobro izmešati viljuškom. Dodati crvenu Dr. Oetker Boju za kolače u gelu do željene nijanse roze boje. Premazati glazurom poslednju koru i staviti u frižider da se glazura stegne. Tortu seći na štanglice.

Dodatne informacije
Saznajte više

Slični recepti

Zapratite nas
Zapratite Dr. Oetker