Kratko ispeći 300 g susama u tiganju uz neprestano mešanje (bez dodavanja masnoće). Nakon hlađenja samleti.
U šerpu sipati 400 g šećera. Karamelizovati šećer na nižoj temperaturi, da ne zagori. Kada šećer dobije lepu karamel boju, dodati 200 g iseckanog margarina i mešati dok se ne otopi. Dodati 250 ml vrele vode uz neprekidno mešanje da se svi sastojci sjedine. Skloniti sa šporeta, dodati 300 g mlevenog keksa, 300 g pečenog mlevenog susama, 1 kesicu burbon vanila aromatizovanog šećera i dobro promešati.
Toplim filom ravnomerno premazati sve kore, osim poslednje. Kada se malo prohladi, pokriti folijom, pritisnuti i staviti u frižider. Posle nekoliko sati ili sutradan tortu preliti glazurom.
Otopiti na pari 150 g čokolade za kuvanje (prethodno izlomljene na kockice) sa 3 kašike ulja. Kratko prohladiti i preliti kolač.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači