Pomešajte sitno seckanu čokoladu, 100 g šećera, pečeni lešnik, cimet šećer i vanilin šećer.
Rernu uključite na 180 stepeni. Kore izvadite iz pakovanja pa po potrebi iskrojite prema posudi za pečenje.
Puter rastopite, pa premažite posudu za pečenje u tankom sloju. Postavite prvu koru pa ravnomerno pospite pripremljenim filom od lešnika. Pokrijte sledećom korom pa ponavljajte sve dok imate kora.
Na kraju, baklavu isecite oštrim nožem pa prelijte preostalim puterom i pospite filom ako ga je ostalo. Pecite 25 minuta u zagrejanoj rerni.
Dok se baklava peče, pripremite sirup: pomešajte 400 ml vode, 400 g šećera i kolutove pomorandže i kuvajte na srednjoj jačini 10-ak minuta. Skuvanim sirupom prelijte vruću baklavu (vruć sirup na vruću baklavu) i ostavite da se ohladi pre serviranja.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači