Prethodno zamrznuti 1 pomorandžu. U šerpu sipati 350 g šećera i 300 ml vode. Zagrevati na srednjoj temperaturi uz mešanje, dok se sav šećer ne otopi. Skloniti sa šporeta, dodati 250 g iseckanog margarina i 150 g čokolade za kuvanje (prethodno izlomljene na kockice) i mešati dok se sve ne otopi. Ostaviti da se ohladi pa dodati 200 g mlevenih oraha, 300 g mlevenog keksa, 1 kašiku limun šećera u prahu i sitno narendanu zamrznutu pomorandžu. Sve dobro izmešati kako bi se dobila ujednačena smeša.
Prohlađenim filom premazati sve kore osim poslednje. Prekriti folijom, pritisnuti i ostaviti u frižider. Posle nekoliko sati ili sutradan tortu preliti glazurom.
Otopiti na pari 100 g čokolade za kuvanje (prethodno izlomljene na kockice) sa 2 kašike ulja. Kratko prohladiti i preliti kolač.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači