Pomešajte pola kesice Krema za Rozen tortu sa 100 ml hladnog mleka. Ostatak mleka zagrejte do ključanja, a zatim mu dodajte razmućeni sadržaj i sve zajedno kuvajte oko 2 minuta uz neprestano mešanje.
Dobijeni krem sklonite sa šporeta, dodajte iseckani puter i mešajte sve zajedno dok se puter ne rastopi. Zatim dodajte mleveni keks i sve zajedno dobro sjedinite.
Toplim kremom filujte rozen kore, koje ste prethodno prepolovili, pa ste tako od 3 kore dobili 6. Na svaku koru stavite po 2 kašike fila i ravnomerno ga rasporedite.
Poslednju koru nemojte filovati nego ceo kolač uvijte u foliju i ostavite u frižideru oko 2 sata da omekša. Bilo bi dobro da preko kolača stavite nešto teže, npr. drvenu dasku.
Za glazuru je potrebno da šećer u prahu, limun šećer u prahu i vodu dobro umutite, a zatim dodate i crvenu boju. Glazuru ravnomerno prelijte preko gornje kore i ostavite pre služenja još 2 sata u frižideru.
Od ostatka fila napraviti kuglice. U fil dodajte mleveni keks i puter od kikirikija i formirajte kuglice veličine oraha u čiju sredinu ubacite zrno kikirikija. Kuglice uvaljajte u Dekor čoko komadiće i kikiriki koji ste prethodno samleli i ostavite u frižideru na par sati pre serviranja.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači