Za premaz kora pomešajte kiselu pavlaku, majonez i pola kašičice soli.
Koru premažite sa dve kašike fila i preko narendajte 2 krompira koja ste zajedno sa šargarepom skuvali u slanoj vodi (jedna kašičica i kuvanje pola sata od vrenja).
Preko krompira stavite rozen koru odozdo premazanu tankim slojem fila. Tako radite sa svakom korom kako bi se vezala za donji sloj. Odozgo stavite 2 kašike fila i sada ređajte pizza šunku. Premažite koru odozdo, a zatim i odozgo, te narendajte šargarepu. Bitno je da se povrće dobro ohladi pre pripreme torte. Pospite susamom i nastavite slaganje.
Sledeća na redu su kuvana jaja. Redosled slojeva je promenljiv, ređajte onako kako mislite da će biti najlepše. Narendajte kisele krastavce i pospite ih sa malo susama. Radi lepšeg preseka i intenzivnijeg ukusa stavite još jedan red šunke, zatim još jedna kora i još jedan red krompira sa susamom. Zatim ide poslednja kora.
Nakon pauze od pola sata torta je spremna za finalno dekorisanje, a nakon noći provedene u frižideru je spremna i za degustaciju.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva