Umutiti šećer i puter, dodavati jedno po jedno jaje. Dodati ulje i mleko, promešati pa dodati mak. Pomešati puding i prašak za pecivo, pa postepeno dodavati u smesu od maka. Dobro sve umutiti i izliti u veliki pleh, pa peći 20 minuta na 180 C.
Skuvati puding sa ukusom crne čokolade u slatkom vrućem mleku. Penasto umutiti puter. U umućen puter dodati puding , pa sjediniti. Fil naneti na pola kore, a drugom polovinom preklopiti.
Zagrejati slatku pavlaku do tačke ključanja i pomešati je sa čokoladom. Ohladiti.
Premesiti fondan, deo obojiti u crno, pomešati sa belom fondan masom da se dobije mermerni izgled. Seći sekačima, bojiti detalje štrasom razmućenim sa malo alkohola.
Gotovoj kori iseći stranice i iseći je na pola. Prvu koru filovati puding filom, zatim staviti drugu koru i premazati je ganašom. Dve kore seći za 1 cm veće od obima fondana. Staviti fondan na svaku kocku. Četkicom za slikanje iscrtati štras.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači