Sipajte u šerpu mleko i šećer, dodajte mlečnu čokoladu izlomljenu na kocke, aromu vanile i iseckan maslac na komadiće pa sve zajedno stavite na srednju vatru i zagrevajte do vrenja uz mešanje žicom. Skinite sa vatre kad se sve lepo otopilo.
Dodajte mlevene pečene lešnike i izmešajte, a potom i mleveni keks i sve dobro sjedinite kašikom. Ostavite fi da se prohladi oko 15 minuta.
Još toplim filom filujte svaku koricu sem poslednje. Na svaku koricu ide oko 7 kašika fila kako bi dobili slojeve jednake debljine, a poslednja osma korica se ne maže jer na nju ide glazura. Nafilovan kolač blago pritisnite prstima i ako je potrebno opteretite nekom težinom (npr. daskom za sečenje), pa stavite u frižider da se ohladi i stegne pre izlivanja glazure, barem 2 sata.
Otopite u šerpici crnu čokoladu izlomljenu na kocke sa uljem na najmanjoj vatri. Sipajte glazuru preko rozen kolača i špatulom lepo poravnajte. Kolač vratite u frižider preko noći da se dobro ohladi i stegne, a potom secite na štanglice oštrim tankim nožem ili skalpelom.
Slični recepti
Sitni kolači
Sitni kolači