U veću šerpu sipati 550 ml mleka staviti na šporet da se kuva. Kada mleko provri skloniti sa šporeta. Prethodno dobro razmutiti sledeće sastojke: 40 g kakao praha, 45 g gustina, 200 g šećera, 1 Dr.Oetker vanilin šećer i 2 kašike ruma, u 200 ml mleka. Kada mleko provri skloniti sa vatre i dodati pripremljene sastojke. Kuvati na srednjoj temperaturi, uz neprekidno mešanje, dok se fil ne zgusne. Skloniti sa šporeta i dodati 150 g čokolade za kuvanje (prethodno izlomljenu na kockice) i 125 g margarina izrezanog na listiće i mešati dok se ne istopi.
Vrućim filom ravnomerno premazati sve kore, osim poslednje. Prekriti folijom, staviti u frižider i pritisnuti. Posle par sati ili sutradan tortu preliti glazurom.
Otopiti na pari 200 g čokolade za kuvanje (prethodno izlomljene na kockice), sa 3 kašike ulja. Kratko prohladit i preliti kolač.
Slični recepti
Kolači
Kolači