Flag

Voćne tortice sa kremom

1 kolač
Srednje teško
40
Sa voćem po izboru napravite tortice.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Ukoliko nemate male limene kalupe, poslužiće i višekratni aluminijumski kalupčići, koje možete naći po hipermarketima.
Recipe Tips
Umesto više malih tortica možete da pripremite i jednu veliku. Umesto jabuka možete koristiti voće po Vašem izboru.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Mešeno testo
200 gpšeničnog brašna
50 gšećera
1 prstohvatsoli
1 kašikavode hladna
125 gmargarina ili maslaca
Krem
4 lista/listovaDr. Oetker Želatina u listu beli gold
15 gDr. Oetker Gustin
50 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
2 komadažumanca
200 mlmleka
250 mlslatke pavlake
Nadev
3 - 4 komadajabuka kisele
250 mlvode
sok od limuna (1 limuna)
50 gšećera
Preliv
1 kesicaDr. Oetker Preliva za tortu prozirnog
25 gšećera
250 mlsok od jabuke
Posipanje
malošećera u prahu
30 goljuštenog, seckanog badema
Picture - Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
Picture - Dr. Oetker Gustin
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Priprema

Prosejte brašno u činiju. Dodajte šećer, so, vodu i maslac ili margarin. Mesite sastojke mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom dok ne dobijete glatko testo. Na kraju promesite ručno na radnoj površini. Ukoliko se testo lepi, uvijte ga u providnu foliju i ostavite da odstoji u frižideru oko pola sata.Tanko razvijte testo na radnoj površini i okruglom modlom isecite krugove (prečnika oko 10 cm). Ploče testa stavite u glatke ili rebraste kalupčiće (podmazane, prečnika oko 8 cm). Pritisnite rubove testa uz kalup na gore. Izbodite testo više puta viljuškom. Sada odozgo stavite drugi kalup, koji ste podmazali sa spoljašnje strane. Stavite da se peče.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C


Imajte u vidu i uputstvo za Vašu rernu.Nakon 10 minuta pečenja skinite kalupe, koje ste stavili preko testa i ispecite tortice do kraja. Nakon pečenja odvojite tortice od kalupa i ostavite na rešetki da se hlade.

2

Za krem potopite želatin u hladnoj vodi prema uputstvu sa ambalaže. Pomešajte gustin sa šećerom, vanilin šećerom, žumancima i malo mleka. Preostalo mleko stavite da se kuva. Kada provri skinite sa šporeta i dodajte umućeni gustin. dobro promešajte pa vratite da još jednom dobro provri. Istisnuti želatin umešajte neprestano mešajući u vruć krem dok se potpuno ne rastopi. Ostavite krem da se ohladi. Umutite slatku pavlaku. Kada krem počne da se steže, sjedinite ga sa umućenom slatkom pavlakom.

3

Napunite tortice kremom.Za nadev oljuštite jabuke. Izdubite ih i odstranite kućište i semenke. Isecite jabuke na tanke kolutove. Pomešajte vodu, dok od limuna i šećer u šerpi i stavite da se kuva. Stavljajte jabuke u porcijama u tečnost da se kuvaju oko 3 minuta. Pažljivo ih izvadite i ocedite. Pritom sačuvajte sok (250 ml), eventualno dopunite vodom.Položite jabuke preko krema.

4

Pripremite preliv prema uputstvu sa ambalaže, ali sa sačuvanim sokom od jabuke. Rasporedite preliv preko jabuka i ostavite da se stegne. Tortice pospite šećerom u prahu i seckanim bademima.

  • Ukoliko nemate male limene kalupe, poslužiće i višekratni aluminijumski kalupčići, koje možete naći po hipermarketima.
  • Umesto više malih tortica možete da pripremite i jednu veliku. Umesto jabuka možete koristiti voće po Vašem izboru.