Flag

Viski torta

1 Torta
Jednostavno
40
Viski torta je isključivo za odrasle!
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Biskvitno testo
5 komadajaja
100 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
100 gglatkog brašna
Natapanje
125 mljake kafe hladne
125 mlviskija
2 kašika/ešećera
Fil
250 mlslatke pavlake
2 kašika/ešećera u prahu
1 kesicaDr. Oetker Kremfixa
Posipanje
malokakao praha neslađenog
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
1

Priprema

Penasto umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Pažljivo dodajte prosejano brašno.Smesu sipajte u kalup sa štipaljkom (24 cm), čije ste dno obložili papirom za pečenje i poravnajte. Stavite kalup na rešetku u donjoj trećini prethodno zagrejane rerne i pecite.

Pozicija rešetke: donja trećina

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C

2

Ostavite koru u kalupu da se ohladi oko 5 minuta, odstranite obruč kalupa i odvojite koru od dna kalupa, ali je ostavite na njemu dok se potpuno ne ohladi. Ohlađenu koru izbušite tankim štapićem odozgo na dole na što više mesta. Dobro sjedinite kafu, viski i šećer, tako da se šećer potpuno rastopi. Time natopite tortu. Umutite slatku pavlaku sa šećerom i Kremfixom prema uputstvu sa ambalaže. Premažite površinu i rubove torte i ostavite je da odstoji u frižideru sve do služenja. Kratko pre služenja stavite na tortu šablon od papira, sa šarom koju ste isekli po želji, i blago pospite kakao prahom. Pažljivo odstranite šablon i poslužite tortu.