Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Vino torta sa karamel dekorom

Torta za odrasle sladokusce

1 Torta

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Vino torta sa karamel dekorom

Specijalno mućeno testo:

100 g glatkog brašna
1 kašičica Dr. Oetker Prašak za pecivo
1 kesica Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
100 g šećera u prahu
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvat soli
100 g mekog maslaca
3 jaja

Premazivanje:

150 g Džema od šljiva ili šipka

Fil:

400 ml vina belog
150 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
9 lista Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
250 g jogurta obranog
250 ml slatke pavlake

Ukrašavanje:

100 g šećera

Priprema

Priprema

1

Priprema:

Za testo sipajte redom sve sastojke u činiju za mućenje i za kratko vreme umutite mikserom (nastavci za mućenje) glatko testo. Sipajte testo u kalup sa štipaljkom, čije ste dno obložili papirom za pečenje i poravnajte. Stavite kalup na re?etku u donjoj trećini rerne i pecite u prethodno zagrejanoj rerni.

Gornji i donji grejači: približno 180°C (prethodno zagrejati rernu)

Vreo vazduh: približno 160°C (prethodno zagrejati rernu)

Peći: otprilike 30 Min.

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ohlađenu koru malo izdubite kašikom, pritom ostavite netaknut rub od oko 2 cm. Obložite koru obručem kalupa. Mrvice izdubljenog testa fino izmrvite. Premažite udubljenji deo kore džemom.

2

Za fil dobro pomešajte vino sa šećerom i Burbon vanilin šećerom. Pripremite želatin prema upustvu sa ambalaže, zagrejte sa malo vina i pomešajte sa preostalim vinom. Držite na hladnom sve dok ne počne da se želira. Umešajte jogurt. Umutite slatku pavlaku i dodajte u fil. Time nafilujte tortu. Pospite mrvicama testa i blago ih pritisnite. Stavite tortu da odstoji u frižideru oko 2 sata.

3

Za ukrašavanje otopite šećer na tihoj vatri. Nanesite karamel na papir za pečenje pomoću varjače, oblikujući šare po želji. Kada se stegnu, pažljivo ih odvojite od papira i ukrasite tortu pre serviranja.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Vino torta sa karamel dekorom

Po porciji / komada Na 100 g / ml
Energetska vrednost 5kJ
2kcal
Masti 15g 0.9g
Ugljeni hidrati 10g 0.6g
Proteini 7.5g 0.5g