Flag

Uskršnji kuglof

12 Porcija/e
Srednje teško
40
Uskršnji kuglof sa šarenim jajima.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
250 gmaslaca
250 gšećera
3 kašičiceDr. Oetker Arome vanila
4 komadajaja
70 mlmleka
300 gbrašna
1 kesicaDr. Oetker Prašak za pecivo
2 kašika/eDr. Oetker Kakao
80 gtrešanja kandiranih
Picture - Dr. Oetker Arome vanila
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kakao
1

Izmiksajte maslac i šećer, pa dodajte tri kašičice arome vanile. Još malo izmiksajte pa dodajte jaja i nastavite da mutite.

2

Sjedinite brašno i prašak za pecivo . Polovinu dodajte u prethodno smesu, izmiksajte pa dodajte i mleko, a onda i ostatak brašna. Umutite da se smesa ujednači.

3

Kalup za kuglof, veličine 24 cm, podmažite margarinom i pospite brašnom.

4

Četvrtinu smese odvojte u posebnu činiju. Ostatak smese podelite na dva dela.

5

Prvi deo stavite u kalup i izravnajte. Preko nje pospite kašiku kakao praha. Sipajte smesu koju ste odvojili u činiju i izravnajte. Preko stavite iseckane kandirane trešnje i još malo smese i kašikom ih malo pogurajte u smesu. Ponovo pospite kašiku kakao praha , a onda stavite ostatak smese.

6

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 °C, 55 – 60 minuta.