Flag

Uskršnja štrudla

1 Štrudla
Srednje teško
60
Obogatite trpezu sa slanom štrudlom
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija 40 x 30 cm
malo masnoće
Kvasno testo
400 gpšeničnog brašna
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
250 mlkefira
1 prstohvatšećera
1 komadjaje
50 gmekog maslaca
malokorijandera mlevenog
malokardamoma mlevenog
malosoli
Nadev
3 kašika/ejestivog ulja
1 komadmladog luka seckani
maloperšuna seckanog
400 gspanaća blanširanog u listu
0,5 češnjabela luka izgnječen
0,5 kašičicesoli
2 komadajaja
2 kašika/epšeničnog brašna
100 gsira ovčiji sitno seckan
3 kašika/ehlebnih mrvica (prezli)
5 komadajaja tvrdo kuvanih, oljuštenih
Premazivanje
1 komadjaje umućeno
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1

Priprema

Prosejte brašno u činiju i dobro pomešajte sa suvim kvascem. Redom dodajte preostale sastojke i pomoću miksera (nastavci za mešenje) umesite u glatko testo. Ostavite da odstoji pokriveno na toplom mestu dok se ne udvostruči.

2

Za fil zagrejte ulje, dodajte luk i peršun i propržite dok luk ne postane staklast. Dodajte spanać i beli luk, posolite i kratko propržite. Skinite sa šporeta, dodajte jaja i brašno i dobro promešajte, ostavite da se ohladi.

3

Testo još jednom ručno dobro promesite i ostavite malo po strani za ukrašavanje. Preostalo testo oblikujte u rolnu i razvijte u pravougaonik debljine oko 1 cm. Ohlađeni fil ravnomerno rasporedite preko testa i pritom ostavite slobodan rub od oko 2 cm. Rasporedite sir preko fila i pospite hlebnim mrvicama. Prepolovljena jaja položite na donju ivicu testa, sa sečenom stranom na dole. Sada uvijte testo u štrudlu, polazeći od donje ivice na gore. Podvucite krajeve štrudle ispod nje i premestite štrudlu na podmazanu tepsiju. Od preostalog testa oblikujte zeke, ili ih isecite modlicama, pa time ukrasite štrudlu. Premažite umućenim jajetom i ostavite da odstoji na toplom mestu oko 25 min. Stavite tepsiju na donju polovinu pethodno zagrejane rerne da se peče.

Pozicija rešetke: donja polovina

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne.