Flag

Tortice sa finim čokoladnim nadevom

12 Porcija/e
Teško
60
Zalogajčići posebnog čokoladnog ukusa.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Testo
200 gbrašna
1 kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
0,5 kašičicesoli
50 mlmleka
100 gmaslaca
Nadev
75 gbele čokolade
75 gcrne čokolade
40 gmaslaca
75 mlslatke pavlake
Ukrašavanje
maloborovnica
malojagoda
malokupina
malosveže mente
malopistaća seckanog
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

12 kalupa dobro namastite margarinom ili maslacem i pospite brašnom. Pripremite modlice za kolačiće (Ø 9 cm) i kesicu za ukrašavanje.

2

Testo

Za izradu testa pomešajte u posudi brašno s praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izmesite glatko testo prvo na najnižoj, a potom na najvećoj brzini. Razvaljajte testo na lagano pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od 2,5 mm. Modlicom za kolačiće (Ø 9 cm) izrežite 12 krugova i stavite ih u pripremljene kalupe. Viljuškom više puta probodite. Preko noći ostavite u frizider.


Pecite u sredini zagrejane rerne oko 20-25 minuta. Električna rerna: oko 180°C Vreme pečenja: oko 20 - 25 Min. Izvadite tortice iz kalupa i ostavite da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.

3

Nadev

Belu i tamnu čokoladu nasecite na male komade i stavite u posudu. Maslac i slatku pavlaku zakuvajte u šerpici, dodajte čokoladu i mešajući otopite čokoladu. Stavite smesu u vrećicu za ukrašavanje. Odrežite mali vrh vrećice i nafilujte tortice.

4

Ukrašavanje

Ukrasite voćem, listovima mente i pistaćima. Poslužite ili pričekajte dok se nadev ne stvrdne.