Flag

Tortice od jagoda i čokolade

12 Porcija/e
Srednje teško
40
Kolačići sa jagodama i čokoladom.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Testo
180 gglatkog brašna
20 gDr. Oetker Kakao
100 gšećera
1 prstohvatsoli
125 gmaslaca
1 komadžumance
Punjenje
400 mlslatke pavlake
300 gčokolade za kuvanje
50 gmekog maslaca
50 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1 komadjaje
1 komadbelance
Preliv
500 gjagoda (narezanih na komadiće)
4 kašika/emarmelade od jagoda
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1

Testo

Za izradu testa pospite brašno po radnoj površini. Redom dodajte preostale sastojke i rukama umesite testo. Omotajte folijom za čuvanje svežine i ostavite oko 40 minuta da odstoji na hladnom mjestu. Testo podelite na 12 jednakih delova i oblikujte u kugle. Na pobrašnjenoj radnoj površini spljoštite u oblik kruga. Krugove testa stavite u namašćen kalup za mafine i lagano pritisnite. Ostavite kalup da odstoji na hladnom oko 40 minuta.

2

Punjenje

Za punjenje zakuvajte umućenu slatku pavlaku. Sklonite sa šporeta, dodajte čokoladu i mešajući otopite. Maslac sa šećerom i vanilin šećerom mikserom (metlicama) umutite u kremastu masu. Pojedinačno umešajte jaje i belance. Umešajte ohlađenu umućenu slatku pavlaku s čokoladom i nastavite miješati dok se svi sastojci ne povežu. Punjenje raspodelite po testu u kalupu.


Kalup stavite na rešetku. Električna rerna: 180°C Vreme pečenja: oko 35 Min. Ohlađene čokoladne tortice izvadite iz kalupa i stavite na postolje za kolače.

3

Dekoracija

Tortice ukrasite jagodama. Zagrejte marmeladu i premažite jagode.