Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Tortice od jagoda i čokolade

Kolačići sa jagodama

12 Porcije

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Tortice od jagoda i čokolade

Testo:

180 g glatkog brašna
20 g Dr. Oetker Kakao 80g
100 g šećera
1 prstohvat soli
125 g maslaca
1 žumance

Punjenje:

400 ml slatke pavlake
300 g čokolade za kuvanje
50 g mekog maslaca
50 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1 jaje
1 belance

Preliv:

500 g jagoda (narezanih na komadiće)
4 kašike marmelade od jagoda

Priprema

Priprema

1

Testo:

Za izradu testa pospite brašno po radnoj površini. Redom dodajte preostale sastojke i rukama umesite testo. Omotajte folijom za čuvanje svežine i ostavite oko 40 minuta da odstoji na hladnom mjestu. Testo podelite na 12 jednakih delova i oblikujte u kugle. Na pobrašnjenoj radnoj površini spljoštite u oblik kruga. Krugove testa stavite u namašćen kalup za mafine i lagano pritisnite. Ostavite kalup da odstoji na hladnom oko 40 minuta.

2

Punjenje:

Za punjenje zakuvajte umućenu slatku pavlaku. Sklonite sa šporeta, dodajte čokoladu i mešajući otopite. Maslac sa šećerom i vanilin šećerom mikserom (metlicama) umutite u kremastu masu. Pojedinačno umešajte jaje i belance. Umešajte ohlađenu umućenu slatku pavlaku s čokoladom i nastavite miješati dok se svi sastojci ne povežu. Punjenje raspodelite po testu u kalupu.

Kalup stavite na rešetku. Električna rerna: 180°C Vreme pečenja: oko 35 Min. Ohlađene čokoladne tortice izvadite iz kalupa i stavite na postolje za kolače.

3

Dekoracija:

Tortice ukrasite jagodama. Zagrejte marmeladu i premažite jagode.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Tortice od jagoda i čokolade

Po porciji / komada Na 100 g / ml
Masti 0.8g 0.5g
Ugljeni hidrati 0.5g 0.3g
Proteini 0.4g 0.3g