Flag

Tortica od medenjaka

14 Porcija/e
Srednje teško
30
Višespratni medenjaci sa filom od bele čokolade
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Medenjaci
400 gbrašna
120 gputera/maslaca
175 gšećera u prahu
100 gmeda
1 komadjaje
1 kašičicaDr. Oetker Sode bikarbone
1 kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
2 kašičiceđumbira u prahu
2 kašičicecimeta
0,5 kašičicemlevenih muskatnih oraščića
0,5 kašičicekaranfilića
Fil
150 gbele čokolade
150 mlslatke pavlake
Dekoracija
fondan masa
malošećera u prahu
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Pomešati sve suve sastojke u jednoj posudi. Pomešati sve vlažne u drugoj. Lagano sjediniti ove dve smese. Zatim staviti u frižider, uvijeno prozirnom folijom, da se gluten razvije, a masnoće stabilizuju, najmanje pola sata. Tanjiti testo uz minimalno posipanje podloge brašnom.

2

Seći modlama u tri različita prečnika. Ređati na pleh uvek keksiće sličnih dimenzija, jer će se slično vremenski peći.

3

U neke keksiće utisnuti dekoraciju utiskivačem, pa njih ne ukrašavati dodatno nakon pečenja. Peći na 180 stepeni, 7 do 9 minuta. Na dodir će biti mekani čim izađu iz rerne. Boju će tek malo promeniti. Ostaviti da se ohlade dok se priprema fil.

4

Slatku pavlaku zagrejati, zatim dodati belu čokoladu da se sve lepo sjedini i ostaviti da se ohladi. Ovakav krem se zove ganaš. Tek potpuno ohlađen i stegnut ganaš umutiti mikserom.

5

Od fondana praviti modlom pahuljice za dekoraciju. Ređati medenjak najvećeg prečnika, fil, srednji medenjak, fil, najmanji medenjak i na kraju dekorisati. Posuti šećerom u prahu.