Flag

Torta - Za nju i njega

1 Torta
Srednje teško
60
Kombinacija voća i čokolade za nju i njega.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kalup za voćnu tortu
malo masnoće
Testo sa sirćetom
125 gpšeničnog brašna
0,5 kesiceDr. Oetker Prašak za pecivo
100 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
4 komadajaja
3 kašika/ejestivog ulja
2 kašika/evoćnog sirćeta
Nadev
400 gslatke pavlake ohlađene
5 lista/listovaDr. Oetker Želatina u listu beli gold
250 gmaskarpone
Čoko nadev
1 kašikakakao praha
1 kašikašećera
1 kašičicaDr. Oetker Arome ruma
50 grendane čokolade
Voćni nadev
1 kašikašećera
1 komadrendane kore pomorandže (1/2 pomorandže)
100 gribizli smrznutih
Ukrašavanje
25 gčokolade
6 komadakeksića sa maslacem
nekolikoribizli
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
Picture - Dr. Oetker Arome ruma
1

Pripremite

Podmažite kalup. Zagrejte rernu.

2

Testo sa sirćetom

Pomešajte brašno sa praškom za pecivo u dubljem sudu. Dodajte redom preostale sastojke i sve umutite mikserom, muteći prvo najmanjom, potom oko 1 minut najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Rasporedite testo u kalupu, poravnajte i pecite. Nakon pečenja istresite koru na papirom za pečenje obloženu rešetku i ostavite da se ohladi.

Pozicija rešetke: donja trećina

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C

3

Nadev

Potopite i rastvorite želatin prema uputstvu sa kesice. Položite koru na tacnu za torte. Umutite slatku pavlaku. U drugoj posudi razmutite maskarpone. Sjedinite slatku pavlaku sa maskarponeom, pa odvojite 4 kašike, koje ćete izmešati sa rastopljenim želatinom. Potom dodajte preostali krem i sve dobro promešajte. Podelite smesu.

4

Čoko-nadev

U jednu polovinu krema umešajte kakao, šećer i aromu. Pažljivo dodajte rendanu čokoladu. Nanesite na jednu polovinu kore i poravnajte.

5

Voćni nadev

U preostali krem umešajte šećer i rendanu koru pomorandže. Pažljivo dodajte smrznute ribizle. Nanesite na drugu polovinu kore i poravnajte.

6

Ukrašavanje

Čokoladu grubo usitnite, stavite u kesicu za zamrzivač, dobro zatvorite i otopite u vodenoj kupki na tihoj vatri. Osušite kesicu, odsecite mali ćošak i topljenom čokoladom prilepite keksiće na ivicu čokoladne polovine torte. Ostavite tortu da odstoji u frižideru najmanje 2 sata. Pre služenja voćnu stranu ukrasite ribizlama.