Flag

Torta sa jabukama

1 Torta
Srednje teško
60
Torta sa jabukama za celu porodicu.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Umesto belog vina možete da koristite i bistri sok jabuke.- Koru možete da pripremite i dan ranije.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kalup sa štipaljkom (Ø 26 cm)
malo masnoće
Mešeno testo
250 gpšeničnog brašna
1 ravna kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
70 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
0,5 komadarendane kore limuna
2 komadajaja
120 gmekog margarina ili maslaca
100 gmlevenih badema
Fil
800 gjabuka
1 kesicaDr. Oetker Preliva za tortu prozirnog
125 mlvina belog
150 gšećera
malocimeta (prstohvat)
malokaranfilića struganog (prstohvat)
1 bočica/eDr. Oetker Arome ruma
Nadev
500 gslatke pavlake za kuvanje
2 kesiceDr. Oetker Kremfixa
2 kesiceDr. Oetker Vanilin šećer
malokakao praha (neslađenog)
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Arome ruma
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Pripremite

Zagrejte rernu. Podmažite dno kalupa.

2

Mešeno testo

Prosejte brašno sa praškom za pecivo u činiju. Dodajte preostale sastojke i sve umesite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom u glatko testo. Razvijte testo rukama po dnu kalupa i više puta ga izbodite viljuškom. Stavite obruč kalupa i pecite na rešetki od rerne.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odvojite obruč kalupa i uklonite, koru odvojite od dna kalupa, ali je ostavite na njemu da se ohladi, pritom dno kalupa položite na rešetku.

3

Fil

Oljuštite jabuke, očistite od koštica i sitno iseckajte. Pomešajte preliv za torte sa 3 kašike vina i ostavite po strani. Stavite jabuke sa šećerom, začinima, aromom i preostalim vinom u šerpu i prodinstajte oko 2 minuta. Potom dodajte razmućen preliv, mešajte do ključanja i neprestano mešajući kratko prokuvajte. Ostavite fil neka se malo prohladi, dok ne počne da se zgušnjava. U međuvremenu stavite koru na tacnu za torte i uokvirite je obručem kalupa. Blago prohlađeni fil rasporedite po kori, poravnajte i ostavite da se hladi najmanje 30 minuta.

4

Nadev

Umutite slatku pavlaku sa vanilin šećerom i Kremfixom prema uputstvu sa kesice i rasporedite preko fila od jabuka. Pažljivo odstranite obruč kalupa. Viljuškom provucite kroz pavlaku i oblikujte šaru po želji, pospite kakao prahom. Držite tortu na hladnom mestu sve do služenja.

  • Umesto belog vina možete da koristite i bistri sok jabuke.- Koru možete da pripremite i dan ranije.