Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Torta sa čokoladnim filom

Čokoladni san

1 Torta

Jednostavno 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Torta sa čokoladnim filom

Testo:

100 g maslaca
6 jaja
200 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvat soli
150 g pšeničnog brašna
100 g Dr. Oetker Gustina
50 g kakao praha (neslađenog)

Fil:

1 kesica Dr. Oetker Fil za tortu sa ukusom čokolade
300 ml mleka
100 g maslaca

Posipanje:

1 kašika kakao prah (neslađeni)

Priprema

Priprema

1

Priprema:

Otopite maslac i ostavite da se ohladi. Penasto umutite jaja, muteći mikserom najvećom brzinom oko 1 minut. Pomešajte šećer, vanilin šećer i so i dodajte u umućena jaja u roku od 1 minuta, zatim mutite još 2 minuta. Pomešajte brašno sa gustinom i kakao prahom, dodajte u smesu iz dva puta, muteći najmanjom brzinom. Na kraju pažljivo umešajte ohlađeni maslac. Sipajte testo u kalupa sa štipaljkom (26cm, podmazano dno i obloženo papirom za pečenje) i poravnajte. Stavite da se peče na rešetki.

Gornji i donji grejači: približno 180°C (prethodno zagrejati rernu)

Vreo vazduh: približno 160°C (prethodno zagrejati rernu)

Umetanje: srednja

Peći: otprilike 35 - 40 Min.

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerneKoru odvojite od kalupa i istresite na rešetku, odstranite papir za pečenje i ostavite je da se ohladi. Presecite je dva puta vodoravno.

2

Pripremite fil prema uputstvu sa ambalaže, maslac dodajte po želji. Položite donju koru na tacnu za torte. Premažite je sa 1/3 fila, preklopite srednjom korom i premažite 1/2 preostalog fila, preklopite gornjom korom i blago pritisnite. Preostalim filom premažite tortu odozgo i sa strane i ukrasite. Po želji pospite kakao prahom.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Torta sa čokoladnim filom

Po porciji / komada Na 100 g / ml
Energetska vrednost 4kJ
2kcal
Masti 12g 1.2g
Ugljeni hidrati 8g 0.8g
Proteini 6g 0.6g