Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Torta sa bobičastim voćem

Mala torta s kremom od Ricotta sira i jogurta i nadevom od crvenog voća

10 Porcije

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Torta sa bobičastim voćem

Biskvit:

150 g mekog maslaca
175 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećer
malo rendane kore limuna
1 prstohvat soli
3 jaja
150 g krem sira
225 g glatkog brašna
2 ½ kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
30 g Dr. Oetker Gustina

Krema od Ricotte i jogurta:

250 g Rikote sira
250 g jogurta
140 g šećera u prahu
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećer
malo arome limuna
1 kesica Dr. Oetker Kremfix
250 ml slatke pavlake umućene
150 jagoda velikih
Dr. Oetker Boja za kolače crvena
Dr. Oetker Boja za kolače plava

Nadev:

125 g borovnica
125 g malina
125 g jagoda prepolovljenih

Za posipanje:

malo šećera u prahu

Priprema

Priprema

1

Biskvit:

Mikserom (metlicama) penasto umitite maslac, šećer, vanilin šećer, koricu limuna i so. Pojedinačno umešajte jaja. Potom umešajte krem sir. Pomešajte brašno s praškom za pecivo i gustinom i umešajte kutlačom.

2

Dno kalupa za torte (Ø 20 cm) obložite papirom za pečenje. Ulijte smesu i poravnajte je. Stavite kalup na rešetku u donju polovinu prethodno zagrejane rerne. Električna rerna: 180°C Vreme pečenja: 60 Min.

3

Krem od Ricotte i jogurta:

Varjačom pomešajte sastojke za krem i podelite krem na tri dela. Jedan deo krema obojite plavom i crvenom jestivom bojom tako da boja odgovara boji borovnica. Plavi deo premažite po podlozi za tortu i stavite borovnice. Na to stavite srednju podlogu i lagano pritisnite. 1/3 krema obojite crvenom jestivom bojom tako da boja odgovara boji malina. Kremom premažite srednju podlogu za torte i stavite maline. Stavite na to gornji deo podloge i lagano pritisnite. Ostatak krema obojite crvenom jestivom bojom tako da boja izgleda poput boje jagoda. Kremom premažite gornju podlogu za torte i stavite jagode. Stavite tortu na hladno. Tortu pre posluživanja lagano pospite šećerom u prahu.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Torta sa bobičastim voćem

Po porciji / komada Na 100 g / ml
Masti 1g 0.5g
Ugljeni hidrati 0.7g 0.3g
Proteini 0.5g 0.2g