Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Torta od svežeg sira i bobičastog voća

Osvežavajuća torta s bobičastim voćem

14 Porcije

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Torta od svežeg sira i bobičastog voća

Biskvit:

125 g brašna
2 kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
170 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećer
170 g mekog maslaca
4 jaja

Nadev:

300 g bobičastog voća
7 Listića Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
400 ml slatke pavlake
750 g krem sira svežeg
sok od limuna
150 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećer

Ukrašavanje: :

malo preliva od šumskog voća
malo šećera u prahu

Priprema

Priprema

1

Dno kalupa za torte (ø 26 cm) obložite papirom za pečenje. Obruč kalupa namastite. Zagrejte rernu. Električna rerna: 180°C

2

Biskvit:

Pomešajte brašno i prašak za pecivo. Dodajte preostale sastojke i mikserom kratko promešajte na najnižoj, a potom dva minute na najvišoj brzini tako da dobijete glatko tijesto. Smesu izlijte u pripremljen kalup i pecite oko 30 minuta u donjem delu prethodno zagrijane rerne. Vreme pečenja: oko 30 Min.

3

Izvadite kalup iz rerne. Biskvit iz kalupa izvadite i ostavite ga da se ohladi. Operite obruč kalupa za torte. S vrha biskvita odrežite što tanji sloj kako biste dobili ravnomernu površinu. Potom biskvit još jednom vodoravno prerežite. Obruč kalupa za torte stavite na stalak za torte i obložite ga trakom papira za pečenje. Stavite jednu podlogu u kalup.

4

Nadev:

Za nadev proberite šumsko voće i operite ga. Želatin omekšajte prema uputstvu sa pakovanja. Čvrsto umutite slatku pavlaku. Pomešajte sveži sir s ostalim sastojcima. Želatin otopite prema uputstvu sa pakovanja i pomešajte s oko 4 kašičice smese od sira, potom to umešajte u ostatak smese od sira. Polako umutite slatku pavlaku.

5

Polovinu nadeva raspodelite po podlozi, poravnajte i po tome raspodelite trećinu bobičastog voća. Na to stavite gornju podlogu i lagano pritisnite. Po podlozi raspodelite ostatak nadeva, poravnajte. Ostatak bobičastog voća raspodelite po tome tako da u sredini napravite malo povišenje, a rub neka ostane slobodan. Ostavite oko 3 sata u frižideru. Odvojite obruč kalupa za torte i skinite ga.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Torta od svežeg sira i bobičastog voća

Po porciji / komada Na 100 g / ml
Masti 1.4g 0.9g
Ugljeni hidrati 0.9g 0.6g
Proteini 0.7g 0.5g