Flag

Torta od jogurta i svežeg sira sa jagodama

12 Porcija/e
Srednje teško
60
Kremasta torta sa svežim jagodama i finim kremom od jogurta
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Jagode po želji možete naprskati otopljenom čokoladom.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Za kalup za torte (Ø 24 cm)
malo masnoće
papir za pečenje
Biskvit
4 komadajaja
80 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
80 gpšeničnog brašna
1 puna kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
Nadev
350 gjagoda
10 listićaDr. Oetker Želatina u listu beli gold
200 gslatke pavlake za kuvanje
500 gjogurta
200 gkrem sira svežeg
150 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
1 kašikasoka od limuna
Za dekorisanje
otprilike 50 gbele čokolade
otprilike 150 gjagoda
pistaći seckani 1 kašika
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Namastite dno kalupa za torte i obložite papirom za pečenje. Zagrejte rernu. Električna rerna: oko 180°C. Rerna na vreo vazduh: oko 160°C.

2

Biskvit

Jaja u posudi penasto umutite mikserom (metlicama) na najvećoj brzini, tokom 1 minuta. Pomešajte šećer s vanilin šećerom i dosipajte uz stalno mešanje tokom 1 minuta, pa smesu mutite još 2 minuta. Pomešajte brašno s praškom za pecivo i kratko umešajte u smesu na najmanjoj brzini. Testo poravnajte u kalupu za torte. Kalup stavite na rešetku u rernu. Nivo rerne: donja trećina. Vreme pečenja: oko 28 min.


Odvojite i skinite obruč kalupa za torte. Biskvit istresite na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje. Skinite dno kalupa za torte i ostavite biskvit da se ohladi.

3

Oprezno povucite papir za pečenje pa biskvit jednom vodoravno prerežite. Donju polovinu stavite na tacnu za torte i obložite prstenom za torte ili očišćenim obručem kalupa za torte.

4

Nadev

Jagode operite, očistite i izrežite na kockice. Želatin omekšajte prema uputstvu sa kesice. Zatim čvrsto umutite slatku pavlaku. Nakon toga pomešajte jogurt sa svežim krem sirom, šećerom, vanilin šećerom i sokom od limuna. Oceđeni želatin zatim rastopite prema upustvu sa kesice. Najpre oko 4 kašike krema pomešajte žicom s otopljenim želatinom, potom umešajte ostatak krema. Kada se smesa stvrdne, umešajte slatku pavlaku. Raspodelite polovinu jagoda po podlozi tako da ostavite slobodnu ivicu od 1 cm. Premažite polovinom krema. Stavite drugu polovinu biskvita, raspodelite preostale jagode tako da ponovo ostavite slobodnu ivicu od 1 cm. Premažite ostatkom krema i poravnajte. Tortu ostavite u frižideru najmanje 3 sata.

5

Dekorisanje

Belu čokoladu grubo naseckajte i otopite na vodenoj pari na niskoj temperaturi. Jagode operite, očistite, lagano prebrišite i zatim cele umočite u čokoladu. Potom ukrasite pistaćima i ostavite da se osuše na papiru za pečenje.

6

Odvojite i skinite obruč kalupa za torte. Tortu ukrasite čokoladnim jagodama i pospite ostatkom pistaća.

  • Jagode po želji možete naprskati otopljenom čokoladom.