Flag

Tart od heljde sa lešnicima

12 Porcija/e
Jednostavno
40
Veganski tart od heljde sa lešnicima i nadevom od višanja.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Za kalup za tart (Ø 26 cm)
malo masnoće
papir za pečenje
Biskvit
200 gheljdinog brašna
100 gmlevenih lešnika
3 kašika/eDr. Oetker Kakao
4 kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
2 kašičicecimeta mlevenog
150 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
250 mlSojinog mleka
175 mljestivog ulja (npr. suncokretovog ulja)
Nadev
60 glešnika celih
otprilike 340 gmarmelade od višanja
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1

Dno kalupa za tart namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrejte pećnicu na oko 180°(vreo vazduh oko 160°C).

2

Biskvit

Pomešajte brašno sa lešnicima, kakaom i praškom za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom izmesite glatko testo, mešajući najpre kratko na najnižoj, a potom dva minuta na najvećoj brzini. Testo izlijte u kalup za tart i poravnajte. Stavite na srednju rešetku u peć. Vreme pečenja: oko 25 min.

3

Odvojite obruč kalupa za tart i skinite ga. Biskvit istresite na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje. Uklonite dno kalupa za tart i ostavite biskvit da se ohladi.

4

Nadev

Stavite lešnike na lim za pečenje i zagrejte u peći na istoj temperaturi oko 10 minuta, sve dok se smeđa korica ne raspukne. Vruće lešnike stavite na čistu kuhinjsku krpu, omotajte ih krpom te kružnim pokretima odvojite od ljuske. Lešnike krupno naseckajte.

5

Oprezno povucite papir za pečenje i podelite biskvit na dva dela. Donju polovinu stavite na tacnu za torte. Marmeladu kratko ukuvajte u manjem loncu, uz stalno mešanje. Oko 1 kašiku marmelade pomešajte sa lešnicima. Donju polovinu biskvita premažite preostalom marmeladom. Zatim, stavite gornju polovinu biskvita.

6

Ukrašavanje

Kolač podelite na približno 12 komada jednake veličine i dekorativno pospite šećerom u prahu. Svaki komad kolača po želji ukrasite mešavinom marmelade i lešnika. Za ukras napravite šablon od papira u obliku zvezde, stavite je na tart i pospite kolač šećerom u prahu.