Flag

Švarcvald torta sa jagodama

1 Torta
Srednje teško
60
Poznata torta sa novim sastojcima.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Preliv za torte možete i da izostavite.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci za kalup (prečnik 26 cm)
malo masnoće
papir za pečenje
Biskvitno testo
4 komadajaja
100 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
100 gpšeničnog brašna
2 ravne kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
25 gDr. Oetker Gustin
25 gkakao praha (neslađenog)
Fil
400 gjagoda
50 gmlečne čokolade
500 gslatke pavlake za kuvanje
2 kesiceDr. Oetker Kremfixa
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
2 kašika/ešećera
2 kašika/evišnjevače
Dodatno
6 kašika/evišnjevače
250 gslatke pavlake za kuvanje
1 kesicaDr. Oetker Kremfixa
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
50 gmlečne čokolade
350 gjagoda
1 kesicaDr. Oetker Preliva za tortu prozirnog
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Gustin
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Pripremite

Podmažite kalup i obložite dno kalupa papirom za pečenje. Zagrejte rernu.

2

Biskvitno test

Mikserom mutite jaja najvećom brzinom oko 1 minut. Dodajte u roku od jednog minuta šećer pomešan sa Burbon vanilin šećerom, pa mutite smesu još 2 min. Pomešajte brašno sa gustinom, praškom za pecivo i kakao prahom i dodajte u smesu kratko muteći najmanjom brzinom. Sipajte testo u kalup i poravnajte. Stavite da se peče u donjoj trećini rerne.

Pozicija rešetke: donja trećina

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Pažljivo odstranite obruč kalupa, koru istresite na papirom za pečenje obloženu rešetku i ostavite da se ohladi. Skinite papir sa kojim se kora pekla, potom presecite koru pažljivo dva puta vodoravno, tako da dobijete tri kore. Donju koru položite na tacnu za torte.

3

Fil

Operite jagode, očistite i iseckajte na kockice. Čokoladu sitno iseckajte ili grubo narendajte. Umutite slatku pavlaku sa Kremfixom, vanilin šećerom i šećerom. Na kraju kratko muteći dodajte višnjevaču. Polovinu umućene pavlake pomešajte sa čokoladom, u drugu polovinu dodajte seckane jagode. Donju koru poprskajte sa oko 2 kašike višnjevače i prekrijte pavlakom sa jagodama. Poklopite srednjom korom, koju ćete takođe poprskati sa oko 2 kašike višnjevače i premazati pavlakom sa čokoladom. Poklopite poslednjom korom i poprskajte preostalom višnjevačom.

4

Umutite slatku pavlaku sa Kremfiom i vanilin šećerom. Premažite tortu odozgo i sa strane. Čokoladu grubo narendajte i pospite po rubu torte. Jagode operite, očistite i isecite na fine listiće. Dekorativno ih rasporedite po torti.Pripremite preliv prema uputstvu sa kesice i pažljivo u tankom sloju nanesite preko jagoda, kako bi održale svežinu i dobile sjaj.

  • Preliv za torte možete i da izostavite.