Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Švarcvald kapkejk

Za ljubitelje čokolade i višanja

12 Porcije

Zahteva određeno umeće 45 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Švarcvald kapkejk

Osnova:

130 g brašna (tip 400 meko)
170 g šećera
50 g Dr. Oetker Kakao 80g
½ kesica Dr. Oetker Prašak za pecivo
40 ml ulja
100 g putera/maslaca
2 jaja
170 ml vode
120 g čokolade
12 kašike voćnog likera od višanja (rakije, soka)

Krem:

slatka pavlaka umućena

Sos od višanja:

100 g višanja
50 ml soka od višanja
2 kašike šećera
15 g Dr. Oetker Gustina

Dekoracija:

višnje

Priprema

Priprema

1

Pomešati suve sastojke osim šećera. U drugoj posudi žicom umutiti jaja, šećer, ulje i puter.

2

U umućenu smesu, naizmenično iz 2-3 puta, dodati suve sastojke. Dodati istopljenu ili narendanu čokoladu. Sipati vodu i promešati.

3

Sipati smesu u kalupe za pečenje, do 2/3 zapremine kalupa. Peći na 170 stepeni, bez ventilator, 18-20 minuta. Pečeni su kada se na dodir testo ulegne, a zatim odmah vrati u pravi oblik.

4

Ispečene i ohlađene kapkejkove izdubiti. Zaliti alkoholom 6 kapkejkova, a drugih 6 zaliti sokom od višanja. Sve napuniti sosom od višanja.

5

Za sos, u šerpicu sipati smrznute višnje, usitniti ih štapnim mikserom, kratko prokuvati. U sok od višanja umešati gustin. Sipati u višnje, dodati i šećer i kuvati dok se ne zgusne.

6

Na kapkejkove naneti umućenu i ohlađenu slatku pavlaku. Dekorisati višnjama.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Švarcvald kapkejk

Po porciji / komada Na 100 g / ml
Masti 0.9g 1.1g
Ugljeni hidrati 0.6g 0.7g
Proteini 0.4g 0.5g