Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Sunce od vanile i pomorandže

Ukusan desert

1 Porcija

Zahteva određeno umeće 30 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Sunce od vanile i pomorandže

200 g bele čokolade
200 ml slatke pavlake
1 kašičica Dr. Oetker Aroma vanila
2 kesice Dr. Oetker Želatina belog mlevenog
6 kašike vode hladne
sok od pomorandže (1 pomorandže)
2 kesice Dr. Oetker Burbon vanilinog aromatizovanog šećera
1 kesica Dr. Oetker Šlag pena
120 ml hladnog mleka
Dr. Oetker Boja za kolače žuta

Priprema

Priprema

1

Sok od jedne pomorandže pomešati sa narendanom korom, dodati dve kesice burbon vanile i kuvati kratko da se šećer rastopi. Natopiti želatin da nabubri, istopiti ga i umešati u sok od pomorandže. Sipati u silikone prečnika 2 cm. Ostaviti u frižider da se stegne.

2

Zagrejati slatku pavlaku, (da ne proključa) dodati u vruću pavlaku komadiće bele čokolade i sjediniti. Natopiti želatin da nabubri, istopiti ga i umešati u toplu belu čokoladu i pavlaku. Dodati jednu kašičicu arome vanile. Sipati u silikone oblika polulopti, prečnika 5 cm, ne do vrha. Ostaviti u frižider da se stegne, nakon pola sata, u sredinu ubaciti žele od pomorandže i ostaviti da se zajedno stegnu još sat vremena.

3

Servirati dekorisano umućenim šlagom, obojenim žutom bojom.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Sunce od vanile i pomorandže

Po porciji / komada Na 100 g / ml