Flag

Spekulacijus Tiramisu

1 Porcija
Jednostavno
40
Prefinjeni ukus modernog tiramisua.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Tiramisu možete da pripremite i dan ranije, kako bi keks lepo omekšao.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
250 gjabuka
15 gmaslaca
malosuvog grožđa (2 kašike)
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1 kašikašećera
malocimeta mlevenog
100 gkeksa Spekulacijus
6 kašika/einstant kakaoa praha (npr. Nesquick)
100 mlmleka
200 mlmleka hladnog
100 gslatke pavlake za kuvanje
4 kapiDr. Oetker Arome ruma
1 kutijaDr. Oetker Tiramisu
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Arome ruma
1

Pripremite

Operite jabuke, oljuštite, isecite na četvrtke, očistite i sitno iseckajte. Otopite maslac u maloj šerpi, dinstajte jabuke sa suvim grožđem, Burbon vanilin šećerom, šećerom i cimetom oko 10 minuta na tihoj vatri, poklopljeno. Ostavite dezert od jabuka da se prohladi.

2

Priprema

Plitku četvrtastu posudu (22 x 16 cm) obložite sa polovinom pripremljenog Spekulacijusa. Pospite Spekulacijus sa 2 kašike instant kakao praha i poprskajte sa 50 ml mleka.200 ml hladnog mleka, slatku pavlaku i aromu rum sipajte u vrelom vodom ispranu posudu za mućenje. Dodajte prašak za Tiramisu i sjedinite kratko muteći najmanjom brzinom, potom mutite još 3 mintua najvećom brzinom. Nanesite polovinu krema preko Spekulacijusa, pa preko krema rasporedite dezert od jabuka. Preko toga poslažite preostali Spekulacijus, pospite sa 2 kašike instant kakao praha, poprskajte sa preostalim mlekom. Na kraju premažite preostalim Tiramisu kremom i poravnajte. Stavite Tiramisu u frižider, neka odstoji najmanje 2 sata. Pre služenja pospite preostalim kakao prahom.

  • Tiramisu možete da pripremite i dan ranije, kako bi keks lepo omekšao.