Flag

Šnite sa orasima i jabukama

1 kolač
Srednje teško
40
Šnite sa karameliziranim orasima.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Četvrtasti uski kalup (30 x 11 cm)
malo masnoće
pšenično brašno
Testo
2 komadajaja
100 gšećera
60 mljestivog ulja
60 mlmleka
125 gpšeničnog brašna
2 ravne kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
50 goraha seckanih
Nakapanje
150 mlsok od jabuke
Fil
5 lista/listovaDr. Oetker Želatina u listu beli gold
200 gšvapskog sira ili drugog neslanog sira
50 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
4 kašika/esok od jabuke
200 mlslatke pavlake
200 gkompota od jabuka ili kaše od jabuka
Ukrašavanje
50 goraha seckanih
30 gšećera
200 mlslatke pavlake
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Priprema

Penasto umutite jaja sa šećerom, jestivim uljem i mlekom, muteći mikserom najvećom brzinom. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte i naizmenično sa orasima dodajte u umućenu smesu. Sipajte testo u podmazan i brašnom posuti kalup i poravnajte. Stavite na rešetku i pecite.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da vreme pečenja prilagodite Vašoj rerni. Nakon pečenja ostavite kolač da odstoji još oko 10 minuta u kalupu. Potom ga istresite na rešetku za kolače i ostavite da se ohladi. Kada se ohladi, presecite ga dva puta vodoravno. Očistite kalup i tako obložite papirom za pečenje, da ivice vire preko kalupa. Stavite donju koru u kalup i nakapajte sa oko 50 ml soka od jabuke.

2

Fil

Za fil potopite želatin u hladnoj vodi, prema uputstvu sa ambalaže. Umutite sir sa šećerom, vanilin šećerom i komadićima jabuka ili kašom od jabuka i mutite dok ne dobijete glatku smesu.Istisnite želatin i zagrejte ga sa 4 kašike soka od jabuke (pazite da ne kuva) i mešajte sve dok se želatin potpuno ne otopi. Otopljeni želatin prvo pomešajte sa nekoliko kašika krema, potom dodajte preostali krem. Ostavite krem da se ohladi.Umutite slatku pavlaku. Kada krem od sira počne da se steže, pažljivo dodajte slatku pavlaku. Premažite 1/3 krema preko donje kore. Preklopite srednjom korom, pa nju takođe nakapajte sa oko 50 ml soka od jabuke, premažite drugom trećinom krema i preklopite gornjom korom. Nakapajte preostali sok i premažite preostalim kremom. Ostavite da odstoji na hladnom oko 2 sata.

3

Za ukrašavanje, propržite seckane orahe u teflonskom tiganju bez masnoće, ali sa šećerom, na tihoj vatri i neprestano mešajući , sve dok se šećer ne karamelizuje. Istresite orahe na tanjir i ostavite da se ohlade. Kolač pomoći papira za pečenje izvucite iz kalupa i premestite na tacnu. Odstranite papir za pečenje. Umutite slatku pavlaku sa vanilin šećerom i premažite kolač sa svih strana. Izmrvite karamelizirane orahe i time pospite kolač odozgo.