Flag

Slojevita pomorandža torta

1 Torta
Srednje teško
60
Fil sa pudingom bez kuvanja i pomorandžom!
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Testo za kore ćete lakše naneti na dno kalupa, ukoliko svaki put malo sačekate da se kalup prohladi.
Recipe Tips
Za filete pomorandže očistite 2 pomorandže tako, da sa njih odstranite i belu kožicu. Ukoliko tortu pripremate 2-3 dana ranije, preko fileta pomorandže sipajte Dr. Oetker providni preliv za torte, kako se pomorandže ne bi osušile.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Mućeno testo
175 gmargarina ili maslaca
175 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvatsoli
3 komadajaja
150 gpšeničnog brašna
30 gDr. Oetker Gustin
1 ravna kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
Glazura
150 gčokolade za kuvanje
2 kašika/ejestivog ulja
Fil
2 kesiceDr. Oetker Puding sa ukusom vanile
350 mlsoka od pomorandže
600 mlslatke pavlake
Posipanje
pistaći seckani
Ukrašavanje
malofileta pomorandže
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Gustin
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
1

Priprema

Za testo penasto umutitet maslac ili margarin muteći mikserom najvećom brzinom. Postepeno dodajte šećer, vanilin šećer i so. Mutite sve dok ne dobijete kompaktnu smesu. Potom na svakih 1/2 minuta dodajte po jedno jaje. Brašno pomešajte sa Gustinom i praškom za pecivo, prosejte i dodajte postepeno u smesu, muteći srednjom brzinom. Od testa ispecite 4 kore. U tu svrhu sipajte po 1/4 testa u okrugli kalup sa štipaljkom (prečnik 26 cm, dno podmazano), poravnajte i obložite obručem kalupa. Pecite kore jednu za drugom na rešetki od rerne. Vreme pečenja: oko 10 minuta po kori

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Kore odmah po pečenju istresite iz kalupa i položite ih pojedinačno na papirom za pečenje obloženu rešetku i ostavite da se dobro ohlade.

2

Za glazuru otopite čokoladu sa uljem na pari na tihoj vatri. Time premažite površinu kora. Jednu od kora isecite na 16 parčića torte, pospite pistaćima i ostavite kore da odstoje dok se glazura dobro ne stegne.Za fil pripremite puding od Galete prema uputstvu sa ambalaže, ali umesto mleka koristite sok od pomorandže i slatku pavlaku. Sipajte puding u špric za ukrašavanje sa okruglim nastavkom (prečnika oko 9 mm). Nanesite krem u debelim tufnama na preostale 3 kore i pažljivo ih spojite u tortu. Odozgo poređajte isečenu koru. Tortu ukrasite filetima pomorandže i držite je na hladnom do serviranja.

  • Testo za kore ćete lakše naneti na dno kalupa, ukoliko svaki put malo sačekate da se kalup prohladi.
  • Za filete pomorandže očistite 2 pomorandže tako, da sa njih odstranite i belu kožicu. Ukoliko tortu pripremate 2-3 dana ranije, preko fileta pomorandže sipajte Dr. Oetker providni preliv za torte, kako se pomorandže ne bi osušile.