Flag

Slatko srce sa ogledalo glazurom

1 Porcija
Srednje teško
90
Poslastica koja će zasijati kao ogledalce na vašem stolu
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Ogledalo glazura
1 kesicaDr. Oetker Želatin beli mleveni
150 gbombonskog sirupa (glukoznog)
150 gšećera
100 mlvode
150 gbele čokolade
100 mlmleka (zaslađenog kondenzovanog)
bela boja za kolače
Dr. Oetker Boja za kolače crvena
Patišpanj
200 gkisele pavlake 20% m.m.
100 gšećera u prahu
50 mlulja
100 gbrašna
2 kašičiceDr. Oetker Kakao
1 kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
50 gcrne čokolade
Mus od čokolade
1 kesicaDr. Oetker Želatin beli mleveni
50 mlvode hladne
150 gbele čokolade
300 mlslatke pavlake
Dekorisanje
Dr. Oetker Dekor Kakao mrvice
Picture - Dr. Oetker Želatin beli mleveni
Picture - Dr. Oetker Boja za kolače crvena
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Želatin beli mleveni
Picture - Dr. Oetker Dekor Kakao mrvice
1

Ogledalo glazura

Želatin prelijte vodom i ostavite 10 minuta da nabubri. U sud sipajte glukozni sirup, šećer i vodu. Promešajte i kuvajte 2 minuta nakon što proključa. Nakon dva minuta sklonite sa vatre i odmah dodajte belu čokoladu, zaslađeno kondenzovano mleko, a onda i želatin. Promešajte da se smesa ujednači. Štapnim mikserom malo izmiksajte, a onda procedite. U glazuru prvo dodajte belu boju, a onda boju po želji. Preporučujemo crvenu boju za kolače. Glazuru ostavite da se ohladi na 35-36 °C pre prelivanja deserta. U slučaju da ste planirali tek sutradan da koristite glazuru, ostavite je u frižider i sutradan ponovo zagrejte, najbolje u mikrotalasnoj pećnici.

2

Patišpanj

U sud sipajte kiselu pavlaku pa dodajte šećer u prahu i promešajte. Sipajte ulje i ponovo promešajte. Sjedinite brašno, prašak za pecivo i kakao prah i dodajte prethodnoj smesi. na kraju dodajte istopljenu čokoladu, promešajte i smesu sipajte u podmazan kalup 18 x 26 cm. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 13-15 minuta. Pečeni patišpanj ohladite i isecite srca, malo manja nego što su vam kalupi.

3

Mus

Želatin prelijte vodom i ostavite 10 minuta da nabubri. Belu čokoladu otopite u mikrotalasnoj ili na pari, pa prelijte toplom slatkom pavlakom (100 ml). Mešajte dok se smesa ne ujednači, a zatim dodajte i želatin. Ostatak slatke pavlake (200 ml) lagano/ređe umutite. Dodajte postepeno u čokoladu, mešajte, a potom deo sa čokoladom prespite u slatku pavlaku i promešajte. Sipajte do pola u silikonski kalup i stavite patišpanj koji ste prethodno isekli u obliku srca. Pritisnite u fil, pa istim filom dopunite kalup. Nožem poravnajte i stavite u zamrzivač da se stegne.

4

Nakon par sati izvadite srca iz silikonskih kalupa i stavite na neke manje čaše ili flašice od soka. Prelijte ogledalo glazurom i ostavite da se ona ocedi, a onda pažljivo skinite višak koji je ostao po ivici. Po dnu pospite kakao mrvice.

5

Napomene

• kada se glazura ocedila, pokupite je i čuvajte u frižideru do narednog prelivanja • ako se naprave balončići, iglicom probušite • ako dodajte belu boju u prahu, uzmite prvo malo glazure, promešajte da se boja otopi, pa tek onda sipajte u ostatak glazure, a onda procedite da ne ostanu grudvice • bela boja je potrebna zbog inteziteta boja koje kasnije dodajete • ova količina glazure je dovoljna za jednu standarnu veličinu torte • glazurom se prelivaju zaleđene mus torte