Prosjete brašno u činiju i dobro pomešajte sa suvim kvascem. Redom dodajte preostale sastojke i pomoću miksera (nastavci za mešenje) umesite glatko testo u roku od ca. 5 minuta. Ostavite da odstoji pokriveno na toplom mestu, sve dok se testo ne udvostruči. Po želji sada u testo umesite suvo grožđe ili kakao mrvice, ili oba.Oblikujte testo u valjak i isecite na jednake komade. Oblikujte zemičke u obliku krompira i položite ih na papirom za pečenje obloženu tepsiju. Ostavite da odstoje na toplom mestu, sve dok se ne uvećaju za 1/3.Pecite na najnižem nivou prethodno zagrejane rerne.
Pozicija rešetke: donja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Imajte u vidu i uputstvo za Vašu rernu.Još tople zemičke uvaljajte u šećer u prahu pomešan sa kakao prahom.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva