Flag

Šareni pečeni krompir u foliji

1 Porcija
Jednostavno
60
Pikantni krompir sa šampinjonima.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
4 komadakrompira velika
200 gšargarepe debelih
200 gšampinjona
1 komadljutih papričica
1 kašikamargarina ili maslaca
sveže mleveni crni biber
malosoli
2 kašika/evina belog suvog
1 komadkocke za supu izmrvljena
1 čašakisele pavlake
maloperšuna seckanog
malovlašca seckanog ili bosiljka
1 ravna kašičicaDr. Oetker Gustin
alu-folija
Picture - Dr. Oetker Gustin
1

Priprema

Operite krompir i kuvajte ga sa ljuskom oko 25 min. Ocedite i ostavite da se ohladi. Zagrejte rernu. Svaki krompir uvijte u alu-foliju i položite na tepsiju. Pecite.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 150 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 130 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Oljuštite šargarepu, isecite na dužne uske tračice. Šampinjone očistite, po potrebi iseckajte na četvrtke. Papričicu iseckajte na sitne kockice. Margarin ili maslac rastopite u tiganju na srednjoj vatri. U tome propržite šargarepu i šampinjone. Dodjate papričicu, začinite biberom, solju i izmrvljenom kockom supe. Nalijte vino. Dinstajte ukupno oko 3 minuta. Pomešajte gustin sa kiselom pavlakom i seckanim začinskim biljem, dodajte u dinstano povrće i ostavite da jednom kratko provri.

2

Serviranje

Na četiri tanjira stavite po jedan krompir, otvorite aluminijumsku foliju i razdvojite krompir pomoću dve viljuške. Sipajte malo povrća u sredinu i pospite peršunom. Poslužite uz preostalo povrće.