Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Šareni mafini sa salamom

Mafini sa krem sirom

24 Mafina

Jednostavno 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Šareni mafini sa salamom

Tepsija:

24 papirne korpice za mafine

„Sve u jednom“ testo:

1 konzerva kukuruz šećerac (neto 140 g)
50 g salame zimske ili mini
1 mladi luk
250 g pšeničnog brašna
3 kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
125 g krem sira sa začinskim biljem
4 kašike maslinovog ulja
1 jaje
100 ml vode
1 ravna kašičica soli
100 g kačkavalja rendanog, npr. Gauda

Priprema

Priprema

1

Pripremite:

Prvo poslažite 12 papirnih korpica (po 2 u jednoj) na tepsiju. Zagrejte rernu. Za testo ocedite kukuruz. Salamu isecite na tanke listiće ili kockice. Mladi luk očistite, operite i iseckajte na sitne kolutiće.

2

„Sve u jednom" testo:

Pomešajte brašno sa praškom za pecivo u činiju. Dodajte preostale sastojke osim kukuruza, salame, luka i sira, i mešajući varjačom mutite dok ne dobijete glatko testo. Dodajte kukuruz, salamu, luk i polovinu sira, sjedinite kratko mešajući. Pomoću 2 kašike ravnomerno rasporedite testo u korpice. Pospite preostalim kačkavaljem. Stavite tepsiju sa korpicama u gornju trećinu rerne i pecite.

Gornji i donji grejači: približno 220°C (prethodno zagrejati rernu)

Vreo vazduh: približno 200°C (prethodno zagrejati rernu)

Umetanje: gornja trećina

Peći: otprilike 20 Min.

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Skinite mafine sa tepsije i servirajte dok su topli, ili ih ostavite na rešetki da se hlade.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Šareni mafini sa salamom

Po porciji / komada Na 100 g / ml