Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Saher torta

Pravi čokoladni užitak

12 Porcije

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Saher torta

7 jaja
150 g šećera
150 g šećera u prahu
180 g margarina sa maslacem
180 g čokolade otopljene
180 g brašna
1 šipka Dr. Oetker Burbon vanila šipka
200 g Pekmeza od kajsije

Genaž:

100 g čokolade
80 ml slatke pavlake za kuvanje

Glazura:

400 g šećera
80 ml vode
80 g Dr. Oetker Kakao 80g
80 g crne čokolade
80 ml slatke pavlake za kuvanje
14 g Dr. Oetker Želatina belog mlevenog

Dekoracija:

50 g crne čokolade
50 g čokolade sa ukusom limuna

Priprema

Priprema

1

Belanca i šećer staviti u mikser da se umuti, posebno umutiti margarin mikserom, dodati šećer u prahu, žumanca i šipku vanile. Kada se margarin lepo nalupa dodati mu otopljenu čokoladu.

2

Nalupana belanca dodati u margarin mešati špatulom da se sve lepo sjedini, dodati brašno iz tri puta. Dobijenu masu sipati u okrugli rin, pa peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 50 minuta.

3

Glazura

Pomešati šećer i kakao u šerpi u kojoj ćete kuvati glazuru, dodati vodu I slatku pavlaku, sve dobro promešati I staviti na tihu vatru da se kuva. Potopiti želatin u vodu da nabubri, kad glazura provri, skinuti je sa vatre, dodati čokoladu, mešati dok se ne otopi I na kraju dodati želatin uz stalno mešanje žicom, glazuru na kraju procediti.

4

Staviti pekmez sa pola decilitra vode na vatru da se zagreje i prokuva, kad provri smanjiti šporet na tiho i ostaviti 10-ak minuta da kuva.Ispečenu i ohlađenu koru obraditi nožem, skinuti joj hrskavi sloj koji se uhvatio prilikom pečenja i malo oboriti ivice, preseći na pola, pa je zaliti sa pekmezom od kajsija, ostaviti da kora upije pa postupak ponoviti 2-3 puta, staviti gornji deo kore pa tortu zaliti celu jos jednom, ostaviti da se ohladi, a za to vreme staviti slatku pavlaku za kuvanje da provri pa preliti preko čokolade (100 g ) sve lepo sjediniti pa preliti preko prohlađene torte, tortu ostaviti par minuta da višak genaža scuri sa torte pa je preliti glazurom. Ispanirati sa rendanom čokoladom.

5

Otopiti žutu čokoladu i ispisati SACHER preko cele torte.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Saher torta

Po porciji / komada Na 100 g / ml
Energetska vrednost 1kJ
1kJ
Masti 2.8g 1.6g
Ugljeni hidrati 1.8g 1.1g
Proteini 1.4g 0.8g