Flag

Saher torta

12 Porcija/e
Srednje teško
60
Pravi čokoladni užitak - Saher.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
7 komadajaja
150 gšećera
150 gšećera u prahu
180 gmargarina sa maslacem
180 gčokolade otopljene
180 gbrašna
1 šipkaDr. Oetker Burbon vaniline šipke
200 gPekmeza od kajsije
Genaž
100 gčokolade
80 mlslatke pavlake za kuvanje
Glazura
400 gšećera
80 mlvode
80 gDr. Oetker Kakao
80 gcrne čokolade
80 mlslatke pavlake za kuvanje
14 gDr. Oetker Želatin beli mleveni
Dekoracija
50 gcrne čokolade
50 gčokolade sa ukusom limuna
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Želatin beli mleveni
1

Belanca i šećer staviti u mikser da se umuti, posebno umutiti margarin mikserom, dodati šećer u prahu, žumanca i šipku vanile. Kada se margarin lepo nalupa dodati mu otopljenu čokoladu.

2

Nalupana belanca dodati u margarin mešati špatulom da se sve lepo sjedini, dodati brašno iz tri puta. Dobijenu masu sipati u okrugli rin, pa peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 50 minuta.

3

Glazura

Pomešati šećer i kakao u šerpi u kojoj ćete kuvati glazuru, dodati vodu I slatku pavlaku, sve dobro promešati I staviti na tihu vatru da se kuva. Potopiti želatin u vodu da nabubri, kad glazura provri, skinuti je sa vatre, dodati čokoladu, mešati dok se ne otopi I na kraju dodati želatin uz stalno mešanje žicom, glazuru na kraju procediti.

4

Staviti pekmez sa pola decilitra vode na vatru da se zagreje i prokuva, kad provri smanjiti šporet na tiho i ostaviti 10-ak minuta da kuva.Ispečenu i ohlađenu koru obraditi nožem, skinuti joj hrskavi sloj koji se uhvatio prilikom pečenja i malo oboriti ivice, preseći na pola, pa je zaliti sa pekmezom od kajsija, ostaviti da kora upije pa postupak ponoviti 2-3 puta, staviti gornji deo kore pa tortu zaliti celu jos jednom, ostaviti da se ohladi, a za to vreme staviti slatku pavlaku za kuvanje da provri pa preliti preko čokolade (100 g ) sve lepo sjediniti pa preliti preko prohlađene torte, tortu ostaviti par minuta da višak genaža scuri sa torte pa je preliti glazurom. Ispanirati sa rendanom čokoladom.

5

Otopiti žutu čokoladu i ispisati SACHER preko cele torte.