Flag

Rozen torta

1 Torta
Srednje teško
45
Klasik koji ne izlazi iz mode.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Deo oraha možete zameniti mlevenim keksom.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
1 pakovanjeDr. Oetker Rozen kore
Potrebno za fil
300 gšećera
150 mlvode
250 gmargarina
400 goraha mlevenih
Potrebno za glazuru
250 gšećera u prahu
50 mlmlake vode (4 kašike)
Dr. Oetker Boja za kolače crvena
Picture - Dr. Oetker Rozen kore
Picture - Dr. Oetker Boja za kolače crvena
1

Priprema fila

Odmeriti i sipati u šerpu 300 g šećera i 150 ml vode. Uz neprestano mešanje zagrejati do ključanja, kuvati oko 3 minuta. Dodati 250 g margarina (sobne temperature) i mešati dok se ne rastopi. Skoloniti sa šporeta. Dodati 400 g mlevenih oraha i sve dobro izmešati. Vrućim filom ravnomerno premazati sve kore, osim poslednje. Prekriti folijom, staviti u frižider i pritisnuti. Posle par sati ili sutradan tortu preliti glazurom.

2

Priprema glazure

U odgovarajuću posudu sipati 250 g šećera u prahu, dodati 4 kašike (50 ml) mlake vode i dobro izmešati viljuškom. Dodati crvenu Dr.Oetker Boju za kolače u gelu do željene nijanse roze boje. Premazati glazurom poslednju koru i staviti u frižider da se glazura stegne. Tortu seći na štanglice.

  • Deo oraha možete zameniti mlevenim keksom.