Flag

Rolat od maka sa punčem

1 Rolat
Srednje teško
40
Šareni rolat sa belom čokoladom
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Da biste napravili čokoladne zvezdice ili druge oblike po želji, otopite čokoladu za kuvanje i nanesite je u željenom obliku na papir za pečenje. Ostavite da se stegne i pažljivo odvojite od papira.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Biskvit
4 komadajaja
120 gšećera
120 gprosejanog glatkog brašna
50 gmaka mlevenog
Fil
200 mlcrnog vina
50 mlruma
100 gšećera
7 lista/listovaDr. Oetker Želatina u listu beli gold
250 mlslatke pavlake (1/4 l)
sok od pomorandže (jedne pomorandže)
Ukrašavanje i posipanje
100 gbele čokolade otopljena
malošećera u prahu
maločokoladnih zvezdica
Picture - Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
1

Penasto umutite jaja sa šećerom (7 minuta). Pomešajte brašno sa makom, pa postupno dodajte u smesu. Ulijte je u tepsiju za pečenje, veličine 35 x 35 cm, koju ste prethodno obložili masnim papirom.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C

2

Ispečeni biskvit odmah istresite na papir posut šećerom. Masni papir na kojem se pekao lagano natopite vodom, pa ga pažljivo odstranite. Prekrijte biskvit vlažnom kuhinjskom krpom i pustite da se ohladi.

3

Za fil dobro pomešajte sok od pomorandže, vino, rum i šećer. Želatin pripremite po uputstvima sa ambalaže i dobro umešajte. Umutite slatku pavlaku, pa je postupno i pažljivo dodajte u fil. Tako pripremljeni fil držite na hladnom sve dok želatin ne počne da se želira.

4

Premažite biskvit filom i uz pomoć papira ga oblikujte u rolat. Držite na hladnom tri sata. Rolat premažite otopljenom čokoladom i ukrasite čokoladnim zvezdicama. Pospite šećerom u prahu.

  • Da biste napravili čokoladne zvezdice ili druge oblike po želji, otopite čokoladu za kuvanje i nanesite je u željenom obliku na papir za pečenje. Ostavite da se stegne i pažljivo odvojite od papira.