Flag

Riba pod sačem i aromatični hleb

1 Porcija
Srednje teško
120
Priredite porodični ručak za pamćenje.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Riba pod sačem
1 kgočišćene morske ribe
500 gkozica
700 gbarenog krompira
4 glavicecrvenog luka
1 komadparadajza (veći)
50 gmaslina/e zelenih - bez koštica
4 češnjabela luka
1 kašikasuvog začina
ruzmarin
soli
biber
50 mlulja
50 mlriblje supe (fond)
100 mlvina belog
Aromatični hleb
500 gbrašna
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1 kašičicašećera
1 kašičicasoli
10 komadamaslina/e zelenih
3 češnjabela luka
3 kašičiceruzmarina seckanog
1 kašičicabosiljka
2 kašika/eulja
300 mlmlake vode
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac

Riba pod sačem

Crveni i beli luk i paradajz iseći na krupnije komade, dodati so, biber, ruzmarin, cele masline, ulje, fond, belo vino i krompir, pa preko toga staviti ribu prethodno začinjenu uljem i suvim začinom. Sve to staviti u pekač, zagrejan u rerni na 200 stepeni. Pekač poklopiti i peći 35 minuta.


Aromatični hleb

Od svih sastojaka umesiti mekše testo i ostaviti da naraste 45-60 minuta. Kada naraste premesiti ga i uz dodavanje brašna postići željenu gustinu testa (testo ne treba da bude tvrdo). Testo prebaciti u pleh za pečenje prethodno obložen papirom za pečenje, istanjiti rukom i ostaviti na toplom mestu da raste još 15 minuta. Peći u rerni zagrejanoj na 250 stepeni oko 20 minuta, odnosno dok ne porumeni.