Flag

Princes krofne sa čokoladnim filom

1 Tepsija
Srednje teško
40
Princes krofne na nov način - čokolada.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Po želji u fil možete da dodate seckane lešnike ili bademe.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija
malo masnoće
papir za pečenje ili malo brašna
Kuvano testo
250 mlmleka (1/4 l)
25 gmekog margarina ili maslaca
125 gpšeničnog brašna
3 - 4 komadajaja
na vrh nožaDr. Oetker Prašak za pecivo
Fil
300 mlmleka hladnog
1 kesicaDr. Oetker Fila za tortu sa ukusom čokolade
Posipanje
1 kašikašećera u prahu
1 kašičicakakao praha (neslađenog)
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Fila za tortu sa ukusom čokolade
1

Priprema

Zagrejte rernu. Podmažite tepsiju i pospite je brašnom ili je obložite papirom za pečenje.

2

Kuvano testo

Stavite mleko i margarin ili maslac u šerpu da se kuvaju. Prosejte brašno, dodajte odjednom u vrelo mleko, dobro promešajte i „kuvajte" testo oko 1 minut. Vrelo testo odmah stavite u činiju za mućenje. Postepeno dodajte jaja i dobro sjedinite mikserom (nastavci za mešenje), muteći najvećom brzinom. Količina jaja zavisi od testa, mora da dobije visoki sjaj i da se u dugim trakama odvaja od kašike. Kada se testo ohladi, umešajte prašak za pecivo. Pomoću 2 kašike ili šprica položite 16 hrpica testa na tepsiju. Stavite Princes krofne da se peku. Gornji i donji grejači: oko 200º C (prethodno zagrejati rernu)Topao vazduh: oko 180º C (prethodno zagrejati rernu)Gas: stepen 3-4 (prethodno zagrejati rernu)Vreme pečenja: oko 20 min.


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Tokom prvih 15 minuta pečenja ne treba otvarati rernu, jer će u suprotnom testo spasti. Nakon pečenja Princes krofne odvojite od tepsije. Sa svake odsecite poklopac. Ostavite princes krofne da se ohlade.

3

Fil

Pripremite fil prema uputstvu sa kesice. Sipajte ga u špric za ukrašavanje sa zvezdastim nastavkom. Napunite Princes krofne filom i preklopite prethodno odsečenim poklopcem. Pospite ih šećerom u prahu, koji ste prethodno pomešali sa kakao prahom.

  • Po želji u fil možete da dodate seckane lešnike ili bademe.