Flag

Polumeseci sa likerom od pomorandže

1 kolač
Jednostavno
40
Keksići sa koštunjičavim voćem i likerom.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Testo
250 gmekog maslaca
180 gšećera u prahu
1 komadrendane kore pomorandže
2 komadajaja
170 gglatkog brašna
1 kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
200 gkoštunjičavih plodova mlevenih po želji (oraha, badema, lešnika,...)
Glazura
malošećera u prahu
6 kašika/elikera od pomorandže
Ukrašavanje
maloDr. Oetker Dekor Kakao mrvica ili šarenih mrvica
maločokolade otopljene
1 - 3 kapilikera od pomorandže (nekoliko kapi)
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Dekor Kakao mrvica ili šarenih mrvica
1

Priprema

Pomešajte maslac sa šećerom u prahu, korom pomorandže i jajima i penasto umutite. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, prosejte preko umućene smese i dodajte orahe (bademe, lešnike...).Sipajte testo ravnomerno u podmazanu, pobrašnjenu tepsiju (30 x 35 cm) i poravnajte. Stavite da se peče na sredini prethodno zagrejane rerne.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C

2

Za glazuru pomešajte liker sa onoliko šećera u prahu koliko je neophodno da dobijete gustu smesu, koja može da se razmazuje. Premažite još topao kolač glazurom i ostavite da se ohladi. Pomoću okrugle modlice (prečnika 7 cm) isecite polumesece. Otopite čokoladu na pari i pomešajte sa likerom. Ukrasite polumesece po želji glazurom i mrvicama.