Flag

Pita sa povrćem

1 Pita
Srednje teško
60
Zimska pita zdravlja sa povrćem i kvasnim testom.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Potražite recept za domaći pesto u delu pripremanje zimnice.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kvasno testo
200 mlmleka
75 gmaslaca ili margarina
150 gkrompira
450 gpšeničnog brašna
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
75 gpesto
2 kašičicesoli
Nadev
1 glavicaluka
malosoli
4 komadaparadajza koktel
1tikvica
1 malacrvenih paprika
100 gkačkavalja Gauda u listićima
malomaslinovog ulja
sveže mleveni crni biber
4 kašika/ebalzamiko sirćeta
4 kašičicemeda
150 gkisele pavlake
3 komadajaja
15 gpesto
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1

Pripremite

Podmažite tepsiju (40 x 30 cm). Zagrejte mleko u maloj šerpi i u njemu otopite maslac ili margarin.

2

Kvasno testo

Oljuštite krompir, operite i grubo narendajte. Prosejte brašno u činiju i pažljivo sjedinite sa kvascem. Dodajte preostale sastojke i mešavinu mleka i masnoće, pa sve umesite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom 5 minuta najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Pokrijte ga i ostavite da odstoji na toplom mestu dok se vidno ne uveća. Zagrejte rernu.

3

Nadev

U međuvremenu oljuštite luk, isecite ga na osmine i posolite. Paradajz i tikvice operite, izbrišite, sa tikvice odsecite krajeve, prepolovite po dužini, isecite na kriške i posolite. Papriku prepolovite, očistite, odstranite bele zidove. Operite papriku, isecite na četvrtine i iseckajte na široke trake. Isecite gaudu na široke trake. Zagrejte maslinovo ulje u teflonskom tiganju. Obrišite tikvice kuhinjskim ubrusom. Jedno za drugim propržite luk, papriku i tikvice, izvadite. Pomešajte so, biber, 3 kašike balzamika i 2 kašičice meda i time začinite povrće. Testo blago pospite brašnom i još jednom promesite na radnoj površini. Otkinite 4 komada testa veličine mandarine. Preostalo testo razvijte na tepsiji i povucite rub na gore. Od 4 komada testa napravite 40 cm duge trake, po 2 uvrtite kao sajlu i dijagonalno stavite preko testa na tepsiji, tako da dobijete 4 trougla. Ostavite testo da nadođe, dok se vidno ne uveća. Pomešajte pavlaku sa jajima, pestom, solju, biberom, 1 kašikom balzamika i 2 kašičice meda i začinite po ukusu. Rasporedite preliv od pavlake po trouglovima, 3 trougla obložite sa po jednom vrstom povrća i 1 trougao kačkavaljem. Paradajz rasporedite po trouglu sa paprikom. Stavite da se peče u donjoj trećini rerne, eventualno pokrijte zadnjih 5 minuta.

Pozicija rešetke: donja trećina

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Servirajte dok je toplo.

  • Potražite recept za domaći pesto u delu pripremanje zimnice.