Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Pina čokolada

Sastojci

Sastojci

Za recept Pina čokolada

Puding:

1 konzerva ananas (neto 255 g)
1 kesica Dr. Oetker Puding sa ukusom čokolade
50 g šećera
350 ml mleka
100 ml slatke pavlake

Kokos preliv:

1 kašičica Dr. Oetker Gustin
150 ml mleka
150 ml slatke pavlake
100 g bele čokolade
40 g kokosovog brašna

Priprema

Priprema

1

Puding:

Pomešajte prašak za puding sa šećerom i razmutite ga sa 6 kašika mleka. Preostalo mleko i slatku pavlaku stavite da se kuva. Kada provri, sklonite sa šporeta, umešajte razmućeni puding i vratite da se kuva oko 1 minut, pritom neprestano mešajte. Dodajte pripremljene, oceđene komadiće ananasa (pritom ostavite nekoliko po strani za ukrašavanje). Sipajte puding u pripremljen, hladnom vodom isprani kalup ili činiju i ostavite da se hladi najmanje 4 sata u frižideru.

2

Kokos preliv:

Pomešajte Gustin sa 3 kašike mleka. Preostalo mleko prokuvajte sa slatkom pavlakom, skinite sa šporeta i metlicom umešajte razmućeni Gustin. Mešajući stavite da još jednom kratko prokuva. Sitno izlomite belu čokoladu, dodajte u vruć sos, mešajte dok se ne rastopi. Na kraju dodajte kokosovo brašno i ostavite da se ohladi. Puding istresite na tacnu, ukrasite preostalim komadićima ananasa i servirajte uz kokos preliv. Po želji tacnu možete takođe da dekorišete kokosovim brašnom.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Pina čokolada

Po porciji / komada Na 100 g / ml
Energetska vrednost 1kJ
Masti 3g 0.3g
Ugljeni hidrati 2g 0.2g
Proteini 1.5g 0.2g