Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Pileći file sa bademom

Sastojci

Sastojci

Za recept Pileći file sa bademom

300 g fileta od pilećeg belog mesa
1 kašika jestivo ulje
malo soli
sveže mleveni crni biber
kari
1 čaša kisela pavlaka
1 kašičica meda
2 kašike začinskog bilja seckanog (peršun, bosiljak,...)
100 g badema seckanog
50 g badema mlevenog

Salata:

2 kašike sirćeta Aceto balsamico
malo soli
malo bibera sveže mlevenog
3 kašike jestivog ulja
500 g mešane salate npr. cikori, radič, rukola

Priprema

Priprema

1

Priprema:

Zagrejte rernu. Pileće filete dobro operite pod tekućom hladnom vodom i osušite. Zagrejte ulje u tiganju, kratko ispecite filete sa obe strane i začinite solju, biberom i karijem. 2 kašike pavlake pomešajte sa medom, 1 kašikom seckanih začina i bademom. Poslažite filete u vatrostalnu posudu, površinu obložite pripremljenom smesom i stavite da se peče na rešetki.

Gornji i donji grejači: približno 200°C

Vreo vazduh: približno 180°C

Peći: otprilike 20 Min.

Fileti treba da dobiju hrskavu koricu zlatno-žute boje, potom ih izvadite iz rerne, prekrijte i ostavite da "odmore" jos 10-tak minuta.

2

Salata:

Pomešajte sirće sa solju i biberom, potom dodajte ulje u tankom mlazu, neprestano mešajući. Salate očistite, operite, dobro ocedite, usitnite, pomešajte sa dresingom i dekorativno aranžirajte. Pileći file pomoću oštrog noža koso zasecite i položite na salatu. Preostalu pavlaku pomešajte sa preostalim seckanim začinima, karijem i solju i servirajte uz file.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Pileći file sa bademom

Po porciji / komada Na 100 g / ml