Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Pikantne princes krofne sa gorgonzolom

Sa začinskim biljem

1 Tepsija

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Pikantne princes krofne sa gorgonzolom

Tepsija:

papir za pečenje

Testo:

125 ml vode
½ ravna kašičica soli
50 ml maslinovog ulja
75 g pšeničnog brašna
25 g Dr. Oetker Gustina
3 jaja
1 ravna kašičica Dr. Oetker Prašak za pecivo

Fil:

300 g gorgonzole
1 čaša kisela pavlaka
sveže mleveni crni biber
2 vezice peršuna ili vlašca (po ukusu)

Priprema

Priprema

1

Pripremite:

Obložite tepsiju papirom za pečenje. Zagrejte rernu.

2

Priprema testa:

Skuvajte vodu u koju ste dodali so i maslinovo ulje. Kada provri, skinite sa vatre. Pomešajte brašno sa Gustinom i odjednom dodajte u vrelu tečnost. Mešajte dok ne dobijete glatku loptu testa, potom zagrevajte oko 1 min. uz neprestano mešanje i prespite u činiju za mućenje. 2 jajeta dodajte jedno za drugim u testo i mutite mikserom (nastavci za mešenje) najvećom brzinom dok se sve ne sjedini. Poslednje jaje umutite odvojeno i dodajte samo onoliko u testo, koliko je potrebno da testo dobije visoki sjaj i u teškim trakama otpada sa kašike. Prašak za pecivo dodajte tek kada se testo ohladi. Pomoću dve kafene kašičice stavljajte hrpice testa na papir za pečenje i pecite na sredini zagrejane rerne.

Gornji i donji grejači: približno 220°C (prethodno zagrejati rernu)

Vreo vazduh: približno 200°C (prethodno zagrejati rernu)

Umetanje: srednja

Peći: otprilike 20 Min.

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Pečene princes krofne premestite sa papirom za pečenje na rešetku, nemojte da ih presecate i ostavite ih da se ohlade.

3

Fil:

Mikserom (nastavci za mućenje) sjedinite gorgonzolu sa kiselom pavlakom. Začinite biberom i polovinom pripremljene količine kresa (ili drugog začinskog bilja po ukusu). Sipajte fil u špric sa okruglim ili zvezdastim nastavkom. Izbušite rupicu u svakoj princes krofni i ravnomerno ubrizgajte fil. Punjene princes krofne po želji servirajte u papirnim korpicama sa preostalim začinskim biljem.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Pikantne princes krofne sa gorgonzolom

Po porciji / komada Na 100 g / ml