Flag

Pikantne pečurke

otprilike 70 Peciva
Jednostavno
60
Zapečene pečurke sa kačkavaljem.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Sa kiselom pavlakom možete da zalepite po dva peciva. Možete da isečete pečurkice od sira ili kuvane šunke pa da ih premažete kiselom pavlakom i spojite sa pecivom.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
250 gpšeničnog brašna
1 ravna kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
1 kašičicasoli
75 gmekog maslaca
100 gkisele pavlake
100 gkačkavalja ementalera rendanog
malovode
Posipanje
100 gkačkavalja ementalera rendanog
Premazivanje
50 gkisele pavlake
malomlevene paprike
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Priprema

Obložite tepsiju za pečenje papirom. Zagrejte rernu.

2

U posudi izmešajte brašno sa praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke te mikserom (nastavci za mešenje) izradite testo, muteći prvo najmanjom pa najvećom brzinom. Izvaljajte testo na malo pobrašnjenoj radnoj površini otprilike 1/2 cm debelo. Isecite „pečurke" i položite ih na tepsiju. Pecivo premažite vodom i pospite rendanim sirom. Stavite tepsiju u sredinu rerne.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C

3

Povucite peciva s papirom na rešetku i ostavite da se ohlade. „Klobuke pečurkica" premažite sa malo kisele pavlake i pospite mlevenom paprikom.

  • Sa kiselom pavlakom možete da zalepite po dva peciva. Možete da isečete pečurkice od sira ili kuvane šunke pa da ih premažete kiselom pavlakom i spojite sa pecivom.