Flag

Pikantan kolač od bundeve

1 kolač
Srednje teško
60
Sočan kolač od bundeve i soka od šargarepe
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Za kalup za torte (Ø 26 cm)
malo masnoće
Dizano testo
100 mlmleka
60 gmargarina ili maslaca
250 gpšeničnog brašna
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
0,5 kašičicesoli
2 komadabelanaca
Nadev
700 gbundeve
500 mlsoka od šargarepe
kadulja (nekoliko listova)
250 gslatke pavlake (36% m.m.)
75 gDr. Oetker Gustin
2 komadajaja
2 komadažumanca
malosoli
sveže mleveni crni biber
1 komadmuskatnog oraščića
25 gsemenki bundeve (oguljene)
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
Picture - Dr. Oetker Gustin
1

Dizano testo

Zagrejte mleko i u njemu otopite maslac ili margarin. U posudi dobro pomešajte brašno i kvasac. Dodajte preostale sastojke te mešavinu mleka i masnoće. Sve zajedno mikserom (lopaticama) najpre na najnižoj, a potom na najvišoj brzini mešajte oko 5 minuta dok ne dobijete glatko testo. Ostavite testo pokriveno na toplom mestu da se diže sve dok se vidno ne poveća.

2

Nadev

Bundevu narežite na kriške, uklonite koštice, ogulite i potom narežite na komade veličine 2 x 2 cm. Kuvajte komade bundeve sa sokom od šargarepe u loncu bez poklopca oko 15 minuta na jakoj vatri. Kadulju operite i listove sitno isecite. Smešu od bundeve, slatke pavlake gustina, jaja i žumanaca pomoću štapnog miksera umitite u glatki pire. Dodajte so, biber i muškatni oraščić. Umešajte bundevine koštice i kadulju.

3

Namastite kalup. Zagrejte rernu. Električna rerna: oko 200°C

4

Testo na pobrašnjenoj radnoj površini dobro promesite i stavite u kalup. Pobrašnjenim rukama pritisnite i poravnajte testo te ga na rubu pritisnite i povucite 4 cm prema gore. Nadev raspodelite po testu i ostavite pokriveno da odstoji oko 15 minuta na toplom mestu. Potom stavite kalup u rernu. Nivo rerne: donja trećina Vreme pečenja: oko 40 Min. Kolač od bundeve najbolje je poslužiti topao.