Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Pihtije sa lososom

Čarobno predjelo sa lososom ili šunkom

1 Porcija

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Pihtije sa lososom

Činija (Ø oko 18 cm):

prozirna folija
1 konzerva mešano povrće (neto 280 g)
60 g mladog luka
300 g dimljenog lososa
1 čaša kisela pavlaka
150 ml jogurta
½ kašičica biber mlevenog
1 kesica Dr. Oetker Želatin beli mleveni

Priprema

Priprema

1

Pripremite:

Ocedite mešano povrće (ako koristite sveže ili zamrznuto, blanširajte pa ocedite). Mladi luk operite i iseckajte na kolutiće, ostavite nekoliko po strani za ukrašavanje. Obložite činiju prvo providnom folijom, a zatim tankim parčićima dimljenog lososa. Preostali losos sitno iseckajte.

2

Priprema:

Potopite želatin prema uputstvu sa kesice. Metlicom za sneg pomešajte pavlaku i jogurt, dobro posolite i pobiberite. Rastvorite želatin prema uputstvu. Dodajte prvo 4 kašike jogurt smese u želatin i dobro promešajte, potom dodajte ostatak jogurta. Umešajte pripremljeno povrće, mladi luk i seckani losos. Sipajte smesu u činiju, poravnajte i pokrijte viškom folije. Ostavite da odstoji u frižideru najmanje 3 sata. Istresite pihtije iz činije na tacnu, skinite foliju i ukrasite kolutićima mladog luka. Poslužite.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Pihtije sa lososom

Po porciji / komada Na 100 g / ml