Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Penasti valjušci od cimeta sa pomorandžom

Sastojci

Sastojci

Za recept Penasti valjušci od cimeta sa pomorandžom

Smesa:

2 belanaca
70 g šećera
malo cimeta
3 lista Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
1 kašika rum
250 ml slatke pavlake

Prilog:

3 pomorandži (oljuštene)
sok od pomorandže (2 pomorandže)
3 kašike šećera
1 kašika Dr. Oetker Gustin
3 kašike likera od pomorandže

Posipanje:

malo čokolade rendane (po želji)

Priprema

Priprema

1

Priprema:

Za valjuške od cimeta čvrsto umutite belance, postupno dodajte šećer i čvrsto umutite u sneg (zasecite nožem da proverite čvrstoću). Umešajte cimet. Želatin pripremite prema uputstvu sa kesice, zagrejte s rumom i dobro umešajte u smesu od belanaca. Umutite slatku pavlaku i pažljivo umešajte. Smesu sipajte u špric bez nastavka i na prozirnu foliju našpricajte valjuške po želji. Ostavite tri sata da odstoje u frižideru. Filetirajte pomorandže i stavite ih sa strane. Pomešajte sok od pomorandže sa šećerom i Gustinom i uz mešanje zakuvajte. Skinite s vatre, umešajte liker od narandže i uz često mešanje ohladite. Valjuške aranžirajte sa filetima pomorandže i prelivom i pospite čokoladom.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Penasti valjušci od cimeta sa pomorandžom

Po porciji / komada Na 100 g / ml
Energetska vrednost 1kJ
1kcal
Masti 4.4g 1.3g
Ugljeni hidrati 2.9g 0.9g
Proteini 2.2g 0.6g