Flag

Paštrovsko branje i sirnica

1 Porcija
Srednje teško
90
Idealna kombinacija ukusa za porodična uživanja.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Paštrovsko branje
paštrovska kobasica
200 gslanine masnije dimljene
200 gsuvog mesa
2 komadapraziluka
1 vezicamladog luka
1 vezicablitve
1 vezicaraštana
1 vezicalistanog kelja
1 vezicatušta
1 vezicamirođije
1 vezicamirođije
1 vezicazelja
1 vezicakoprive
nana sveža
2 komadašargarepe
2 komadakrompira
1 kašikasuvog začina
Sirnica
10 komadajaja
350 gšećera
1 kgsira sremski
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1 kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
4 kašika/epalente
rendana kora limuna i sok
30 mllozovače
30 mllozovače
100 mlulja
Dekoracija
šećer u prahu
džem od malina
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Paštrovsko branje

U šerpu odgovarajuće veličine staviti slaninu, kobasice (može i bilo koja kobasica za kuvanje) i suvo meso da se kuva. Kada je meso kuvano, praziluk i mladi luk iseći na kolutiće i staviti u šerpu sa supom. Sav ostali zeleniš staviti u šerpu sa lukom naliti vodom, začiniti po ukusu, dodati izrendanu šargarepu i krompir. Kuvati na tihoj vatri 1h.

2

Sirnica

Polako mutiti šećer i jaja, dodati parašak za pecivo i burbon vanilu i na kraju sir. Sve zamešati žicom za mešanje. Na kraju, uz mešanje dodati palentu, lozovu rakiju, rendanu koru i sok od limuna.

3

Ulje dobro zagrejati u džezvi i sipati ga u posudu za pečenje, prethodno obloženu papirom za pečenje. Izliti umućenu masu.

4

Peći 10 minuta u rerni zagrejanoj na 220, a nakon toga 30 minuta na 180 stepeni.

5

Nakon pečenja ostaviti da se ohladi. Servirati sa džemom od malina.